Google+

Imagini unice cu rezerva de aur a Rusiei. Cum este depozitat si pazit aurul rusilor - GALERIE FOTO

Imagini rare si inedite publicate de un ziar rusesc. Doi jurnalisti au primit acces in ”Fort Knox” al Rusiei.Komsomolskaya Pravda a publicat imagini în premieră cu rezerva de aur a Rusiei din Depozitul principal al Băncii Centrale unde se află 1800 de tone de aur. Potrivit World Gold Council, Rusia se află pe locul 7 în lume la rezervele de aur, în spatele SUA, Germaniei, FMI-ului, Italiei, Franţei şi Chinei.

Imaginile arată cum este depozitat şi păzit aurul ruşilor.

 

Dacă acum 10 ani Rusia deţinea doar 3% din rezerva mondială de aur, în prezent a ajuns la 17%. Nu este un secret că Rusia a cumpărat masiv aur în ultimii ani de pe piaţa mondială.

 

Potrivit unor statistici Rusia a fost cel mai mare cumpărător de aur din ultimii zece ani: şi-a dublat rezerva în ultimul deceniu. Guvernatoarea Bancii Centrale a explicat că Rusia a făcut achiziţii masive de aur pentru a-şi diversifica rezervele în contextul prăbuşirii rublei după scăderea preţului petrolului dar şi în urma sancţiunilor impuse de Occident. Alternativa la moneda naţională, dar şi preţul scăzut al aurului au convins multe bănci centrale să cumpere cantităţi mari.

 

Jurnaliştii occidentali s-au întrebat de ce a ales Rusia să facă publice acum aceste imaginişi când îi va urma exemplul şi China?

 

Mai multe imagini aici!

 

Sursa:  Komsomolskaya Pravda


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn