Mai multe drumuri din Italia au fost inundate, iar numeroase scoli inchise, din cauza ploilor torentiale si vantului puternic. Astfel, autoritatile au instituit un cod rosu in nordul tarii, restul fiind sub un cod portocaliu de furtuna.

Publicat:29.10.2018, 15:33

Toate scolile din regiunea Veneto sunt închise, la fel si cele din Roma, Genova (nord-vest), Messina (Sicilia) si din numeroase comune din Piemont si Toscana, informeaza AFP, citat de Agerpres.

În cursul diminetii, pompierii anuntau ca au desfasurat deja aproape 500 de interventii legate de intemperii începând cu miezul noptii, însa doar câtiva raniti usor au fost semnalati pâna acum.

Duminica, un pasionat de iahting a cazut în apa în largul regiunii Calabria (în sud). Ambarcatiunea acestuia pluteste în deriva pe o parte, iar cautarile pentru gasirea trupului, zarit în apa cu o zi înainte, au fost reluate luni. Tot în sud, o tornada a traversat duminica provincia Brindisi, devastând sate si scotând maslini din radacini.

Filippo de Miccolis, liderul local al sindicatului agricultorilor Coldiretti, a evocat „viziunea apocaliptica si dezolanta a copacilor mari dezradacinati si a câmpurilor acoperite cu un covor de masline″.

Dar cele mai multe temeri vizeaza zona de nord, unde nivelul fluviului Pad a crescut deja cu 2,5 metri în 24 de ore, dupa ce luna septembrie a fost marcata de precipitatii cu 60% sub medie, seceta accentuând riscurile de inundatii.

La Venetia, unde participantii la maratonul traditional al orasului desfasurat duminica au fost nevoiti sa alerge prin apa, un fenomen de „acqua alta″ (strazi inundate) este asteptat sa se produca în cursul zilei.