Google+

Italia, sub cod rosu de furtuna. Inundatii in mai multe zone - FOTO

Mai multe drumuri din Italia au fost inundate, iar numeroase scoli inchise, din cauza ploilor torentiale si vantului puternic. Astfel, autoritatile au instituit un cod rosu in nordul tarii, restul fiind sub un cod portocaliu de furtuna.

 

Toate şcolile din regiunea Veneto sunt închise, la fel şi cele din Roma, Genova (nord-vest), Messina (Sicilia) şi din numeroase comune din Piemont şi Toscana, informează AFP, citat de Agerpres.

 

În cursul dimineţii, pompierii anunţau că au desfăşurat deja aproape 500 de intervenţii legate de intemperii începând cu miezul nopţii, însă doar câţiva răniţi uşor au fost semnalaţi până acum.

 

 

Duminică, un pasionat de iahting a căzut în apă în largul regiunii Calabria (în sud). Ambarcaţiunea acestuia pluteşte în derivă pe o parte, iar căutările pentru găsirea trupului, zărit în apă cu o zi înainte, au fost reluate luni. Tot în sud, o tornadă a traversat duminică provincia Brindisi, devastând sate şi scoţând măslini din rădăcini.

 

Filippo de Miccolis, liderul local al sindicatului agricultorilor Coldiretti, a evocat „viziunea apocaliptică şi dezolantă a copacilor mari dezrădăcinaţi şi a câmpurilor acoperite cu un covor de măsline″.

 

Dar cele mai multe temeri vizează zona de nord, unde nivelul fluviului Pad a crescut deja cu 2,5 metri în 24 de ore, după ce luna septembrie a fost marcată de precipitaţii cu 60% sub medie, seceta accentuând riscurile de inundaţii.

 

 

La Veneţia, unde participanţii la maratonul tradiţional al oraşului desfăşurat duminică au fost nevoiţi să alerge prin apă, un fenomen de „acqua alta″ (străzi inundate) este aşteptat să se producă în cursul zilei.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn