Atentat sangeros in orasul Ahzav din Iran.

Publicat:22.09.2018, 08:22Cel putin opt militari au fost ucisi într-un atentat comis sâmbata dimineata cu ocazia unei parade în orasul Ahvaz din sud-vestul Iranului, a anuntat agentia semioficiala ISNA, preluata de AFP.

‘Opt sau noua militari au fost ucisi în atac si alti 20 au fost raniti. Ranitii sunt în stare critica’, a relatat ISNA, citându-l pe viceguvernatorul provinciei Khuzestan, Ali-Hossein Hosseinzadeh. Orasul Ahvaz este capitala acestei provincii.

Putin mai devreme, agentia oficiala IRNA a transmis ca mai multi civili au fost ucisi în atentatul care a vizat o adunare cu ocazia unei defilari militare la Ahvaz.

Niciun oficial prezent la eveniment nu a fost atins, dar exista informatii potrivit carora mai multi civili au fost ucisi, fara a se cunoaste numarul lor exact, a scris IRNA.

Primul bilant anuntat de IRNA era de cel putin 20 de raniti, printre care o femeie si un copil.

Conform agentiei FARS, atacul a fost purtat de doi barbati înarmati care au deschis focul asupra multimii. Atacatorii au încercat apoi sa traga asupra tribunei oficiale, dar au fost neutralizati de fortele de ordine, a indicat FARS, lasând sa se înteleaga ca atentatorii au fost raniti.

Televiziunea de stat a acuzat pentru acest atac ‘elemente takfiri’, o referire la militanti sunniti. Provincia Khuzestan a fost scena unor proteste sporadice ale minoritatii arabe din Iran.

Parada a fost organizata cu ocazia Zilei nationale a fortelor armate, care marcheaza pe 22 septembrie declansarea de catre Bagdad a razboiului cu Iranul (1980-1988).

Sursa: Agerpres