Google+

O companie slovaca a prezentat cea mai recenta versiune a sa de “masina zburatoare”."AeroMobil"-ul are nevoie de aproximativ trei minute pana isi desface aripile - VIDEO

O companie slovaca a prezentat cea mai recenta versiune a sa de “masina zburatoare”."AeroMobil"-ul are nevoie de aproximativ trei minute pana isi desface aripile - VIDEO
Embed:

Salonul auto de la Monaco surprinde in acest an. O companie slovaca a prezentat cea mai recenta versiune a sa de “masina zburatoare”. Vehiculul are un motor hibrid, cu propulsie electrica si carburant, iar cand nu zboara, isi strange aripile ca o insecta. Vor putea “zbura” insa doar cei care au licenta de pilot.

 

"AeroMobil"-ul, cum l-a botezat constructorul, are nevoie de aproximativ trei minute pana isi desface aripile si se transforma intr-un avion usor. Dupa ce decoleaza, poate parcurge, in aer, o distanta maxima de 750 de kilometri, la o viteza de 260 de kilometri pe ora. 

 

Juraj VACULIK, DIRECTOR GENERAL AEROMOBIL: ”Poţi să-l foloseşti ca pe o maşină obişnuită, aşa că poţi să-l parchezi în garaj şi să conduci legal pe drumurile publice. Bineînţeles ai nevoie de un permis de conducere valid. Dacă vrei să-ţi iei zborul, vehiculul se transformă într-un avion, dar ai nevoie, în acest caz, de licenţă de pilot.”

 

La bord exista aparatura electronica si echipament pentru zbor. La fel ca in cazul avioanelor usoare, pentru AeroMobil este necesar si un plan de zbor. 

 

Juraj VACULIK, DIRECTOR GENERAL AEROMOBIL: ”Din păcate, deocamdată nu este permis de lege să decolezi de pe autostradă, ceea ce ar fi grozav, ca în filme. În lume există numeroase aeroporturi mici sau aerodromuri private pe care le poţi folosi pentru decolare. Până la acestea, există şosele sau căi de acces, aşa că vei găsi o posibilitate de a ajunge pe cale terestră într-un loc de unde poţi să decolezi.”

 

Precedenta versiune a lui AeroMobil a facut senzatie in 2014, la Viena. Insa, la doar un an, s-a prabusit in momentul aterizarii, dupa un zbor de testare. La bord se afla chiar inventatorul, care a scapat nevatamat din accident. Compania producatoare sustine ca, intre timp, a perfectionat mult AeroMobilul.

 

Simon ROOMS, DIRECTOR TEHNI AEROMOBIL: ”Este echipat cu sisteme de siguranţă, aşa că este sigur atât la sol, cât şi în aer. Are aerbag-uri şi o paraşută pentru situaţii de urgenţă.”

 

Cei care vor sa conduca aceasta masina-avion, vor trebui sa scoata din buzunar, in functie de dotari, intre 1,2 si 1,5 milioane de euro.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn