Google+

O fetita din Canada a dezvaluit accidental unul dintre cele mai bine pastrate secrete din lume - VIDEO

Un video publicat in 2012 devine, de la an la an, din nou actual pe diverse retele sociale.

 

Motivul pentru care se intampla acest lucru e simplu: fetita care apare in filmulet da voce unor intrebari foarte coerente si, la final, articuleaza un adevar pe care il stim toti, dar pe care rareori avem curaj sa il recunoastem, protv.ro.

 

Victoria, fetita din filmuletul de mai jos, vorbeste despre sistemul economic din Canada, insa rationamentul si intrebarile pe care Victoria le adreseaza se pare ca rezoneaza, insa, si cu internautii din lumea intreaga.

 

"Te-ai intrebat vreodata de ce bancherii si sistemul bancar devin din ce in ce mai bogati si noi, restul, nu? [...] V-ati intrebat vreodata de ce economia noastra e de 14 trilioane, economia mondiala e de 54 de trilioane, iar valoarea instrumentelor financiare derivate inainte de criza era de 500 (cinci sute!) de trilioane?"

 

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care Victoria le spune in filmuletul de mai jos. 

 

Victoria isi continua discursul facand o paralela intre sistemul bancar, politicile guvernamentale ineficiente si sumele uriase care graviteaza acolo. La final, fetita spune, simplu si fara prea multe menajamente pentru audienta: "Sistemul bancar a fost creat sa te transforme intr-un sclav.", o concluzie care pare sa rezoneze nu numai cu canadienii, ci si cu restul lumii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn