Socrii lui Donald Trump au primit ieri cetatenia americana. Acestia au peste 70 de ani si sunt originari din Slovenia. Fiica lor, Melania, a primit cetatenie dupa casatoria cu presedintele american.

Publicat:10.08.2018, 05:22

Michael WILDES, AVOCAT: “Tocmai le-a fost inmanata cetatenia pentru Viktor si Amalija Knavs. Eu au parcurs o cale minunata, cum au facut-o multi altii, cum au facut-o milioane de oameni, pentru a obtine cetatenie.”

 Parintii Primei Doamne, Melania Trump, au depus juramantul de cetateni in cadrul unei ceremonii desfasurate la New York. Originari din Slovenia, ei aveau resedinta permanenta in SUA din februarie. Avocatul acestora spune ca ei au urmat aceleasi proceduri legale pe care le urmeaza oricare imigrant legal pentru a deveni cetatean al Statelor Unite. 

Michael WILDES, AVOCAT: “Cererea, procesul, interviul n-a fost diferit fata de modul in care se petrece la altii cu exceptia securitatii asigurate.”

 Sotii Knavs sunt pensionari si au peste 70 de ani. In tara lor de bastina Viktor a fost vanzator in domeniul auto iar sotia sa Amalija a fost angajata in industria textila. Acum insa ei petrec o mare parte din timp alaturi de fiica lor Melania si nepotelul Barron care are 12 ani.

Sotii sloveni au ajuns in SUA prin intermediul programului de reunificare a familiilor. Paradoxul este insa ca Donald Trump, cunoscut prin atitudinea sa ferma fata de imigrare, a criticat dur programul de care profitasera ulterior socrii sai, numindu-l un program de “migratie in lant”.

Intr-o vizita in Florida presedintele american si-a exprimat dezacordul fata de imigrantii care isi aduc rudele in SUA. 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE STATELOR UNITE: “El(imigrantul) poate sa aiba de la 22 la 24 de oameni care vin cu el. Bunelul sau, bunica sa, mama sa, tatal sau, fratii, surorile. Trebuie sa punem capat “migratiei in lant”! Trebuie sa punem capat “migratiei in lant”! ”

 Melania, fiica proaspetilor cetateni, este resedinte permanent in Statele Unite din 2001 iar in 2006 a obtinut cetatenia americana in urma casatoriei cu Donald Trump.