Google+

Presedintele demis al Cataloniei risca sa primeasca un mandat de arest pentru ca nu s-a prezentat la Curtea Suprema de Justitie din Spania - VIDEO

Presedintele demis al Cataloniei risca sa primeasca un mandat de arest pentru ca nu s-a prezentat la Curtea Suprema de Justitie din Spania - VIDEO
Embed:

Presedintele demis al Cataloniei risca sa primeasca un mandat de arest pentru ca nu s-a prezentat astazi la Curtea Suprema de Justitie din Spania. La Madrid au inceput audierile in dosarul in care acesta este acuzat de rebeliune, insa oficialul se afla in prezent la Bruxelles. In schimb, alti noua membri ai fostului Guvern catalan s-au prezentat in instanta.


Sedinta la care urma sa fie audiati membrii fostului executiv de la Barcelona a fost amanata pentru 9 noiembrie, pentru ca acestia sa-si poata pregati apararea. De dimineata, noua din cei 14 oficiali convocati s-au prezentat la Curtea Suprema de la Madrid. Zeci de oameni au venit sa-i sustina.

 

”Daca intrebarea ar fi: “Puteti avea incredere in sistemul judiciar din Spania?”, raspunsul meu ar fi “Nu”. Nu cred ca exista garantii ca va fi un proces echitabil.”

 

Presedinte demis al Cataloniei, dar si alti patru membri ai guvernului destituit nu s-au prezentat in instanta. Carles Puigdemont se afla inca de luni la Bruxelles, air marti a fost surprins cum se plimba pe strazi.

 

Nu vrea sa ceara azil in Belgia, ci vrea sa aiba posibilitatea sa vorbeasca liber, a declarat acesta. Daca nu se va prezenta in fata judecatorului, Puigdemont risca sa fie arestat. Avocatul sau spune ca fostul lider separatist va coopera cu autoritatile spaniole, desi crede ca este un proces politic.

 

Pentru invinuirile care li se aduc, cei 14 membri ai guvernului destituit risca pana la 30 de ani de inchisoare. Pe 27 octombrie, Parlamentul Cataloniei a votat pentru independenta. La scurt timp, guvernul spaniol a preluat controlul asupra regiunii si a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 21 decembrie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn