Proiectii, jocuri pirotehnice si holograme au putut fi vazute aseara la Moscova, unde a inceput Festivalul Luminii. Ca in fiecare an evenimentul a adunat o multime de turisti. Organizatorii au pregatit diferite surprize si spera sa intre in Cartea Recordurilor.

Publicat:22.09.2018, 16:25

Pitici si alte personaje de basm i-au facut pe vizitatori sa se simta din nou copii si sa-si aminteasca de atmosfera mirifica a povestilor, citite inainte de culcare. Nu intamplator, festivalul se desfasoara pe inserat, cand magia culorilor ofera clipe de neuitat.

De la primii pasi pe care ii faci in Parcul Kolomenskoe simti ca ai ajuns pe taramul basmelor. Oamenii au avut ocazia sa se plimbe alaturi de personajele din Cenusareasa sau din povestea balaurului cu 7 capete.

Pe vechile palate ale tarilor au fost proiectate cele mai populare secvente din basmele rusesti. Festivalul Luminilor s-a extins anul acesta si in parcurile din Moscova, fiind un nou concept lansat de organizatori, care ofera mai mult spatiu si libertate de miscare. In cartierul Krylatksoe, la baza de antrenament pentru olimpici la caiac canoie, este instalata principala scena a festivalului. Luciul apei este locul ideal pentru carnavalul luminii. Evenimentul s-a incheiat cu un grandios spectacol de focuri de artificii.

Anul acesta, Festivalul Luminii de la Moscova isi propune din nou sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai intinsa suprafata pe apa pentru show-ul de lumini si cu cele mai multe generatoare de flacari implicate in spectacol.