Google+

Protestul prostituatelor din faimosul Cartier Rosu. Acestea cer sa nu se inchida vitrinele

Protestul prostituatelor din faimosul Cartier Rosu. Acestea cer sa nu se inchida vitrinele
Embed:

Cer locuri sigure de munca si mai mult respect. Zeci de prostituate din faimosul Cartier Rosu au participat la o manifestatie pe strazile din Amsterdam. Femeile sunt nemultumite ca o parte din vitrinele lor au fost scoase, iar acest lucru inseamna reducerea numarului de locuri de munca pentru ele.

 

“Eu ştiu altceva ce ne dorim. Voi ştiţi ce ne dorim noi mai mult. Noi vrem respect! ”

 

Zeci de oameni, inclusiv persoane care ofera servicii sexuale, au protestat la Amsterdam fata de un proiect al municipalitatii de a inchide o parte din vitrinele la care prostituatele stau pentru a-si alege clientii. 

 

“Conducătorii Amsterdamului au cu totul alte planuri. Ei vor să transforme oraşul în unul mai decent, intr-o zonă mai decentă. Ei spun că vor să controleze mai mult industria sexului, pentru că domeniul este legat de traficul de fiinţe umane şi de abuz. Noi, însă, considerăm că aceasta este doar o scuză."

 

Manifestantii spun ca in ultimii ani, dintre cele 500 locuri de munca de pe strada Felinarelor Rosii 115 au disparut. Oamenii afirma ca municipalitatea invoca lupta cu traficul de fiinte umane in sprijinul acestui proiect, cand, de fapt, ar avea  interese imobiliare in acest cartier. 

 

“Vrem să fim liberi. Aceasta este o ţară unde putem gândi liber. Olanda este un paradis al libertăţii şi trebuie să rămână aşa."

 

Pentru a fi auziti si de conducerea orasului, manifestantii au marsaluit pana la sediul primariei. 

 

Eberhard VAN DER LAAN, PRIMARUL ORAŞULUI AMSTERDAM: ”Eu cred că acesta este ultimul război. Războiul a luat sfârşit. Noul consiliu al oraşului a spus că vrem să cumpărăm câteva vitrine, mai mici. "

 

Manifestantii insa nu au ramas multumiti si au spus ca isi vor vitrinele vechi inapoi. In Olanda, prostitutia este legalizata din anul 2001. Cei care ofera astfel de servicii platesc taxe, contribuie la fondul de pensii si pot primi ajutor de somaj.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn