Google+

Rasturnare de situatie in cazul jurnalistei ucise din Bulgaria. Anuntul autoritatilor

Comisia Europeana i-a cerut Bulgariei sa desfasoare o ancheta “rapida si cuprinzatoare” cu privire la asasinarea jurnalistei Viktoria Marinova si sa verifice daca aceasta crima are legatura cu activitatea ei profesionala.

 

La Sofia şi la Ruse, unde a fost ucisă, oamenii s-au adunat pentru a-i aduce omagii. Dar şi pentru a-şi exprima furia împotriva autorităţilor şi corupţiei generalizate.

 

Bulgarii s-au adunat cu miile pentru a-şi aduce ultimele omagii jurnalistei Viktoria Marinova, care a murit după ce a fost bătută, violata şi strangulată. Altare improvizate unde oamenii aprind lumânări au apărut la Sofia, dar şi la Ruse, unde jurnalista de 30 de ani, directoare şi prezentatoare la un post TV local, a fost ucisă. Trupul ei a fost găsit samabata, într-un parc din oraşul de pe malul Dunării, la graniţa cu România.

 

La ultima ediţie a emisiunii sale, din 30 septembrie, Marinova discutase cu un doi jurnalişti, un bulgar şi un român - Attila Biro de la ″Rise Project″⁣ - care investigau un caz de fraudă cu fonduri europene, în care ar fi implicaţi oameni de afaceri, dar şi aleşi din Bulgaria.

 

Surse din poliţie, citate de presă bulgara, susţin, însă, că asasinatul nu ar avea legătură cu activitatea ei de jurnalist. Ministrul bulgar de interne susţine că ar fi fost ucisă de un pacient fugit de la un spital de boli mintale.

Numai ca mulţi nu cred asta.

 

″Încrederea în autorităţi este zero. Oamenii nu îi mai cred. Indiferent la ce rezultat va ajunge ancheta, oamenii nu mai cred în autorităţi. Asta pentru că am ajuns într-un punct când oamenii nu se mai simt în siguranţă. Se tem când merg pe stradă, se tem când sunt în casele lor. Sistemul ne ucide şi nu mai este doar o metaforă. Pentru noi lucrurile erau demult clare, dar acum tot mai mulţi oameni înţeleg asta”.

 

“Am aflat cu mare tristeţe despre uciderea Viktoriei Marinova. Comisia se aşteaptă la o anchetă rapidă şi cuprinzătoare din partea autorităţilor abilitate, care să îi aducă în faţa justiţiei pe cei vinovaţi şi să clarifice dacă acest atac este legat de munca sa″, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

 

În plus, executivul comunitar cere Oficiului european de luptă antifraudă (OLAF) să analizeze acuzaţiile privitoare la nereguli în gestionarea fondurilor europene în Bulgaria.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn