De astazi, Romania este in doliu timp de trei zile, in memoria Regelui Mihai. In acest timp, toate institutiile si autoritatile publice vor arbora drapelul Romaniei in berna. Intre timp, oamenii care vor sa isi ia ramas bun se aduna la Palatul Regal din Bucuresti, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale. Aseara, cateva mii de romani au intampinat cortegiul la intrarea in Bucuresti.

Publicat:14.12.2017, 12:09

Putin dupa ora 20, prin fata a mii de oameni, cortegiul a trecut pe sub Arcul de Triumf.

Piatra de temelie a Arcului de Triumf a fost pusa in acelasi an in care s-a nascut Regele Mihai, 1921. Pe Calea Victoriei cortegiul a fost aplaudat cu emotie de bucuresteni, iar la intrarea in Palatul Regal s-au auzit din nou aplauze.

La Palat, familia si cativa apropiati au asistat la o noua slujba. Afara, multimea a asteptat ora 21, cand au fost lasati sa intre in Sala Tronului.

Mihai SORA, SCRIITOR SI FILOSOF:Plec indurerat. A plecat dintre noi un om mare, un suflet mare.”

 O multime de oameni a venit sa-i aduca un omagiu regelui.

“Cred ca o sa avem de-abia incolo sa reflectam mai onest la ceea ce a insemnat istoria acestei tari sub toti regii ei si sub Regele Mihai. S-a spus “un rege fara tara”, da, dar nu un Rege fara popor.”

 Putin dupa miezul noptii, portile Palatului Regal s-au inchis, dar de azi dimineata, de la ora opt s-au deschis din nou pentru cei care vor sa-si ia ramas bun. Si maine, publicul va avea acces in Sala Tronului.

Sambata, Regele Mihai va fi inmormantat la Curtea de Arges. La funeralii vor veni si membrii importanti ai Caselor Regale din diferite tari. Va fi prezent printul Charles al Marii Britanie, Regina Sofia a Spaniei, printul Alexander al Serbiei, dar si alte personalitati. Regele Mihai a murit pe data de cinci decembrie, la resedinta sa din Elvetia, la varsta de 96 de ani.