Google+

Rusoica acuzata de implicare in alegerile din SUA. Legatura cu Vladimir Putin

Elena Husiainova, o rusoaica in varsta de 44 de ani, a fost pusa sub acuzare de autoritatile americane pentru ca s-ar fi implicat in alegerile de la jumatatea mandatului.

 

Ea este acuzată de Guvernul Statelor Unite că ar fi folosit reţelele de socializare şi alte platforme pentru a stârni certuri între alegători, pe subiecte controversate, cum ar fi legislaţie privind controlul armelor, informează The Guardian.

 

Procurorii federali din Virginia spun că acţiunile femeii fac parte dintr-o tentativă orchestrată de oligarhul Evghenii Prigojin, acuzat pentru implicare în alegerile prezienţiale din 2016 şi despre care se spune că ar avea legături cu Vladimir Putin.

 

 

Elena Husiainova ar fi principalul executor al Proiectului Lakhta, o operaţiune finanţată de Prigojin cu 35 milioane de dolari, porin care se încearcă un „război informaţional” împotriva Statelor Unite.

Într-un comunicat de presă, şeful Biroului Federal de Informaţii (FBI), Christopher Wray, a precizat că acţiunile pentru care rusoaica a fost pusă sub acuzare reprezintă „o ameninţare la adresa democraţiei americane”.

 

„Acest caz le aminteşte americanilor că adversarii noştri străini îşi continuă eforturile de a se implica în procesul de democraţie din ţara noastră, creând tensiuni politice şi soclaie, în special o atmosferă de neîncreere în sistemul nostru politic”, a mai spus Wray.

 

Potrivit actului de acuzare, femeia are domiciliul în St. Petersburg, Rusia.

 

Sursa: The Guardian


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn