Google+

Scandal de proportii in Brazilia. Fostul presedinte al tarii a fost condamnat la noua ani si 6 luni de inchisoare - VIDEO

Scandal de proportii in Brazilia. Fostul presedinte al tarii a fost condamnat la noua ani si 6 luni de inchisoare - VIDEO
Embed:

Scandal de proportii in Brazilia! Fostul presedinte al tarii a fost condamnat la noua ani si 6 luni de inchisoare, pentru coruptie si spalare de bani. Zeci de mii de oameni au iesit pe strazi aseara pentru a protesta, impartindu-se in 2 tabere.


Aseara centrul capitalei braziliene a devenit neincapator, dupa ce mii de oameni au iesit la proteste. Fiind impotriva condamnarii fostului presedinte, unii au spus ca totul este o schema a unor politicieni, care vor sa-l elimine pe fostul lider din cursa electorala prezidentiala din 2018. Mai ales ca acesta are cea mai mare sustinere din partea oamenilor dintre toti candidatii. 

 

"Ei l-au inlaturat pe Dilma, spunând că ţara va fi prosperă, din nou. Până acum însă în Brazilia este criză. Când au văzut că popularitatea lui creşte, au decis să-l condamne."  

 

 Iar altii au iesit pe strazi pentru a sustine decizia magistratilor si au spus ca fostul presedinte ar fi furat o suma enorma, atata timp cat era la sefia statului.

 

"Nu este ceva ce trebuie de sărbătorit, pentru că este trist că un preşedinte de ţară este condamnat. Totuşi, este un semn că există justiţie în Brazilia şi nu există vreun om, chiar dacă e preşedinte, care să fie deasupra legii. "

 

 "Condamnarea lui este absurdă. Ei atacă simbolul pe care îl reprezintă preşedintele, atacă toate proiectele lui şi Brazilia pe care o reprezintă. "

 

Ex-presedintele a fost condamnat la 9 ani si jumatate de inchisoare, fiind invinuit de coruptie si spalare de bani. Acesta a respins toate acuzatiile aduse in adresa lui. 

 

Luiz Inacio Lula de SILVA, EX-PRESEDINTE BRAZILIA: "Vreau să spun că sunt victima celei mai mari vânători politice asupra unui preşedinte sau oficial brazilian. "

 

 Fostul sef de stat a ocupat functia timp de 8 ani, pana in 2011. Si actualul presedintele brazilian a fost acuzat de coruptie de catre Parchet. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn