Google+

Schi pe acoperis. Partia amenajata pe o uzina din Copenhaga, buna pentru orice anotimp - VIDEO

Schi pe acoperis. Partia amenajata pe o uzina din Copenhaga, buna pentru orice anotimp - VIDEO
Embed:

Nu mai trebuie sa se duca la munte. Nici macar de zapada nu mai au nevoie. Schiorii si snowboard-erii danezi testeaza o noua partie artificiala de schi.

 

Este amenajată pe acoperişul înclinat al unei uzine de incinerare a deşeurilor. O uzină ecologică, care nu emite deloc noxe.

 

Această spectaculoasă pârtie artificială a fost inaugurată chiar în week-endul de sfârşit al vacanţei şcolare. Tocmai bine, pentru că la Copenhaga nu este zăpadă în această perioadă a lunii.

 

Pârtia coboară de la 85 de metri înălţime şi este acoperită cu un material special. Poate fi folosită pe orice anotimp.

 

De fapt, sunt trei trasee, cu grade diferite de dificultate. Nu lipsesc nici teleschiurile. În complex mai există echivalentul unui traseu de drumeţie pe munte, şi un perete pentru căţărări, înalt de 80 de metri. De asemenea o şcoală de schi şi un restaurant.

 

Christian Ingels, director executiv al complexului: ”Am primit reacţii entuziaste de la cei care pot acum să schieze în mijlocul oraşului Copenhaga. Danemarca are un teritoriu plat, aproape ca o clătită, dar avem 600.000 de danezi care practică schiul. Suntem ca într-o staţiune de munte, dar într-un spaţiu restrâns, în mijlocul oraşului. Şi am vrut ca oamenii să se simtă ca în vacanţă, fie şi pentru câteva ore.”

 

Proiectul de 516 milioane de dolari a fost dezvoltat pe acoperişul unei uzine care, din arderea deşeurilor, produce agent termic şi electricitate.

 

Din anii ’70 funcţionează această termocentrală, care, însă, a fost complet retehnologizată, astfel că nu emite în atmosfera nici un fel de noxe.

 

Uzina procesează deşeuri de la 550.000 de locuitori ai capitalei daneze, şi de la câteva zeci de mii de birouri, magazine şi sedii de companii. În schimb produce căldură şi electricitate pentru aproximativ 150.000 de locuinţe.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn