Google+

Soldatii ucraineni acuza separatistii din estul tarii ca au atacat in aceasta dimineata mai multe localitati. Localnicii din Mariinka si Novoluganskoe au trebuit sa se ascunda in subsoluri - VIDEO

Soldatii ucraineni acuza separatistii din estul tarii ca au atacat in aceasta dimineata mai multe localitati. Localnicii din Mariinka si Novoluganskoe au trebuit sa se ascunda in subsoluri - VIDEO
Embed:

Soldatii ucraineni acuza separatistii din estul tarii ca au atacat in aceasta dimineata mai multe localitati. Cel putin trei case au fost grav avariate. Din fericire nu s-au inregistrat victime in randul civililor. In schimb, un militar a murit, iar sase au fost raniti.


Localnicii din Mariinka si Novoluganskoe au trebuit sa se ascunda in subsoluri in aceasta dimineata, dupa ce separatistii au deschis focul asupra acestor doua localitati. Avariate au fost cel putin trei case si un automobil. Victime nu sunt. Reprezentantii armatei ucrainene spun ca rebelii au deschis focul de zeci de ori si asupra soldatilor.

Anatolii STELIMAH, PURTATOR DE CUVANT ARMATA UCRAINEANA ”În urma luptelor, trei militari ucraineni au fost răniţi, trei s-au ales cu traumatisme, iar unul a murit, după ce a călcat pe o mină.”

 

La randul lor, separatistii acuza militarii ca si-au intensificat in aceasta saptamana atacurile. Si de partea lor sunt victime.

 

”În total, (în această săptămână) spre teritoriul Republicii au fost aruncate 725 de obuze, mine şi grenade. În urma agresiunii din partea Ucrainei, un soldat a murit.”

 

La sfarsitul lunii iunie, cele doua parti implicate in conflict au stabilit un nou armistitiu in Donbas, care ar trebui sa fie valabil pana la sfarsitul acestei luni. Ca si celelalte acorduri de incetare a focului, armistitiul este incalcat aproape zilnic. Conflictul din estul tarii vecine dureaza de mai bine de trei ani si s-a soldat cu peste zece mii de victime.Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn