Mii de persoane au protestat, sambata, la Londra, in semn de nemultumire a " inacţiunii criminale" a Guvernului in ceea ce priveste schimbarile climatice.

Publicat:18.11.2018, 06:43

Oamenii au ieşit în strada la apelul mişcarii Extinction Rebellion, blocând poduri, conform AFP, citat de News.ro.

„Este ziua rebeliunii. Cucerim podurile Londrei, înainte sa ne prabusim toti”, a anuntat într-un comunicat miscarea, care a îndemnat la blocarea a cinci poduri în centrul Londrei, inclusiv a Podului din Westminster.

Manifestanti au blocat sâmbata dupa-amiaza doua poduri, a anuntat politia londoneza, contactata de AFP.

Potrivit organizatorilor, peste 6.000 de persoane au manifestat sâmbata. Extinction Rebellion „considera ca este o datorie cetateneasca sa te revolti folosind mijloace pasnice de nesupunere civila, atunci când te confrunti cu inactiunea criminala a Guvernului tau”. Astfelmiscarea cere Guvernului Theresei May „sa ia masuri în vederea reducerii la zero, pâna în 2025, a emisiilor de dioxid de carbon”.

Regatul Unit s-a angajat în 2008 sa-si reduca, pâna în 2050, emisiile de gaze cu efect de sera la cel putin 80% fata de nivelul din 1990. Emisiile au scazut cu 43% fata de nivelul din 1990, potrivit unui raport oficial al Comitetului Modificarilor Climatice, însarcinat sa evalueze masurile guvernametale, care a îndemnat autoritatile sa faca mai mult.

Guvernul a anuntat în iulie încetarea vânzarii de masini diesel sau pe benzina pâna în 2040.