Costume, rochii, o sabie sau un hoverboard, folosite pe platourile de cinema, au fost piesele centrale ale unei licitatii organizate la Londra. Totusi, cel mai scump obiect din lumea filmului s-a dovedit a fi palaria purtata de Harrison Ford in seria Indiana Jones. Aceasta a fost vanduta cu peste 400 de mii de euro.

Publicat:22.09.2018, 13:04

Palaria purtata de Harison Ford in Indiana Jones a fost vanduta cu 443 de mii de euro, depasind pretul estimat. Astfel accesoriul, creat de un designer italian, a permis companiei de licitatie sa stabileasca un nou record, care pana acum era detinut de Motocicleta aparuta in numeroasele filme din seria “Batman”, adjudecata cu 333 de mii de euro la licitatia precedenta.

Un alt obiect costisitor a fost o sabie-laser folosita de Dark Vader, personajul central al seriei “Star Wars”. Pentru aceasta, cumparatorul a scos din buzunar 124 de mii de euro. 

De asemenea, hoverboard-ul lui Martin Mcfly din filmul “Inapoi in viitor”, a fost vandut cu 34 de mii de euro. Incepand cu 2014, la Londra au loc licitatii de obiecte folosite pe platourile de cinema. La evenimentul de ieri au fost scoase la vanzare in jur de 600 de obiecte.