Google+

Tot mai multi romani si bulgari migreaza in Marea Britanie. Cat castiga acolo

Numarul romanilor si bulgarilor care au decis sa-si paraseasca tara pentru a se stabili in Marea Britanie a inregistrat o crestere simtitoare in ultimii ani, potrivit statisticilor oficiale ale Londrei.

 

Astfel, de la 230.00 de români şi bulgari în 2014, s-a ajuns anul trecut la 413.000, potrivit Office for National Statistics (ONS). Creşterea enormă a numărului de români şi bulgari care trăiesc în Marea Britanie reflectă eliminarea restricţiilor privind drepturile lor de a lucra în această ţară în 2014, dar nu e clar cum a fost influenţată de Brexit.

 

Potrivit statisticilor oficiale britanice, aproape 80% dintre imigranţii români şi bulgari de varstă activă muncesc şi doar 11.500 sunt şomeri. Restul studiază, lucrează de acasă sau sunt pensionaţi anticipat.

 

Guvernul de la Londra urmează să stabilească un sistem de permise de şedere temporară pentru noii imigranţi din UE după Brexit, dar aceştia nu vor mai avea dreptul să se stabilească în Marea Britanie. Rich Pereira, directorul-adjunct al ONS, a declarat, potrivit Guardian, că “negocierile pentru părăsirea Uniunii Europene reprezintă o sursă de îngrijorare pentru cele două grupuri de imigranţi”.

 

Datele ONS arată că 23% dintre românii şi bulgarii de vârstă activă lucrează în industria hotelieră şi restaurante, iar alte 23%, în construcţii. 18% lucrează în domeniul financiar-bancar. Ei castigă în medie 8,33 lire sterline pe oră, mai puţin decât salariul mediu din Regatul Unit: 11,30 lire sterline pe oră.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn