Ucraina a testat cu succes un sistem antitanc, oferit de catre Statele Unite. Presedintele Petro Poroshenko a urmarit intregul proces si a declarat ca rachetele vor fi folosite doar pentru aparare, in cazul unui atac asupra fortelor ucrainene. Lansatorul de proiectile testat are capacitatea de a distruge tinte aflate la 2500 de metri distanta.

Publicat:24.05.2018, 13:21

Acesta este renumitul sistem antiracheta Javelin, despre care presa occidentala a scris in ultimele saptamani. SUA au anuntat anterior ca vor oferi asemenea armament ucrainenilor, iar ieri acesta a si fost testat. Liderul de la Kiev a venit ca sa urmareasca personal cum decurge procesul. 

Ulterior, Poroshenko a scris pe pagina sa de Twitter ca ii este recunoscator lui Donald Trump, dar si intregii administratii de la Washington. Totodata, presedintele a declarat ca rachetele vor fi folosite doar in scopuri defensive, pentru apararea fortelor ucrainene.

In luna martie a acestui an, Kievul a primit de la Statele Unite 210 rachete antitanc si 37 lansatoare de rachete, cu scopul de a-si consolida capacitatile de aparare fata de separatistii din estul tarii.