Google+

”Ucraina ar trebui sa bombardeze podul din Crimeea”. Ambasada Rusiei a reactionat

Un jurnalist american i-a revoltat pe rusi dupa ce a sugerat intr-un articol ca Ucraina ar trebui sa ”arunce in aer podul lui Putin din Crimeea”.

 

Un jurnalist american stabilit în Washington, Tom Rogan, a lansat îndemnul la bombardare a podului din Crimeea, inaugurat marţi de Putin, într-un articol de opinie pentru Washington Examiner. Ambasada Rusiei în SUA a reacţionat numind articolul o provocare şi o instigare la acte de terorism, relatează agenţia TASS.

 

”Podul este o jignire revoltătoare la adresa credibilităţii Ucrainei ca naţiune. Desigur, din perspectiva lui Putin, acesta e scopul. Podul a costat guvernul aproape falimentat al Rusiei miliarde de dolari, dar îi oferă lui Putin o formă fizică şi psihologică de însuşire a teritoriului ucrainean.

 

Din fericire, Ucraina are mijloacele de a lansa atacuri aeriene asupra podului într-un mod care l-ar face cel puţin temporar de nefolosit. Ținând cont de lungimea semnificativă, aviaţia ucraineană ar putea lovi podul atenuând riscul de a produce victime în rândul celor care-l traversează.” a scris jurnalistul.

 

Comentariul jurnalistului american i-a revoltat pe ruşi care au scris pe reţelele de socializare că Tom Rogan instigă la acte de terorism.

 

 Preşedintele rus Vladimir Putin a traversat marţi noul pod care leagă Rusia de Crimeea la volanul unui camion, inaugurând astfel tronsonul rutier al acestui pod cu o mare încărcătură simbolică pentru Kremlin.

 

Podul, care traversează strâmtoarea Kerci, un braţ de mare între Marea Azov şi Marea Neagră, urmăreşte să reducă izolarea Crimeii.

 

Podul de 19 km este cel mai mare construit până în prezent de Rusia, iar costul proiectului este estimat la aproximativ 228 miliarde de ruble (aproximativ 3,6 miliarde de dolari).


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn