Ucraina considera ca anularea sanctiunilor impuse Rusiei nu poate avea loc pana cand agresiunea Moscovei nu va inceta. Declaratia a fost facuta de catre presedintele Petro Porosenko in cadrul vizitei sale la Bucuresti. De partea cealalta, Klaus Iohannis a declarat ca Romania sustine independenta Ucrainei. In fata jurnalistilor, Porosenko si-a inceput discursul in limba romana.

Publicat:21.04.2016, 13:34


Petro POROSENKO, PRESEDINTELE UCRAINEI “Draga Klaus, stimati reprezentanti ai mass-media, doamnelor si domnilor.”

Petro Porosenko si Klaus Iohaniis au vorbit despre criza din estul Ucrainei si agresiunea din partea Rusiei. Presedintele roman a declarat ca sustine in totalitate independenta, suveranitatea si parcursul europeanl al Ucrainei, iar Porosenko i-a multumit pentru acest lucru.

Klaus IOHANNIS, PRESEDNTELE ROMANIEI “Romania este pregatita sa sprijine Ucraina in procesul de reforma...”

 
Petro POROSENKO, PRESEDINTELE UCRAINEI "Vreau sa-i multumesc domnului presedinte pentru pozitia de sustinere a suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a Ucrainei.”

 
Porosenko a vorbit si despre sanctiunile impuse Moscovei.

Petro POROSENKO, PRESEDINTELE UCRAINEI ”Discutiile privind anularea sanctiunilor cu privire la Rusia nu pot avea loc pâna când nu va înceta agresiunea.”

Cei doi sefi de stat au semnat un protocol de relansare a comisie mixte prezidentiale, care va discuta dosarele de interes comun intre cele doua tari. De dimineata, Porosenko a fost intalnit la Cotroceni cu fanfara.


Mai tarziu, liderul de la Kiev s-a intalnit si cu premierul Dacian Ciolos. Prima intalnire dintre Iohannis si Porosenko a avut loc in martie, anul trecut.