Google+

Un bebelus palestinian a murit la frontiera cu Israelul. "Spitalul miroase a sange!"

Un bebelus palestinian a murit dupa ce a inhalat gaz lacrimogen in timpul ciocnirilor dintre manifestantii palestinieni si soldatii israelieni in Gaza, la frontiera cu Israelul, a anuntat marti Ministerul Sanatatii palestinian, relateaza AFP.

 

Bebeluşul a fost identificat ca fiind o fetiţă în vârstă de opt luni. Nu este clar pentru moment la ce distanţă se aflau bebeluşul şi familia sa faţă de bariera de securitate.

 

Spitalele sunt pline de răniţi, iar medicii mai au rezerve foarte mici de sânge.

 

”Spitalul miroase a sânge, este sânge peste tot. Răniţii sunt puşi pe jos, nu mai sunt paturi pentru ei. Ambulanţele vin rând pe rând”, a transmis jurnalistul Maram Humaid, din Spitalul Indonesia din Fâşia Gaza, citat de Daily Mail.

 

 

Mii de palestinieni urmează să se adune din nou, marţi, la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, la o zi după ce armata israeliană a ucis cel puţin 59 de demonstranţi palestinieni şi a rănit alţi aproape 2.800, transmite dpa. Aceştia au manifestat împotriva transferării ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

 

Palestinienii marchează marţi ‘Catastrofa’ (‘Nakba’, în limba arabă), aşa cum consideră ei că a reprezentat-o crearea statului Israel în urmă cu 70 de ani. Este de aşteptat ca marţi să aibă loc proteste ale palestinienilor şi în Cisiordania.

 

Ziua de luni a fost cea mai sângeroasă din conflictul israeliano-palestinian de la războiul din vara lui 2014 din Fâşia Gaza.

 

Conducerea palestiniană a denunţat un “masacru”, în timp ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a justificat folosirea forţei prin dreptul Israelului de a-şi apăra frontierele în faţa acţiunilor “teroriste” ale mişcării islamiste Hamas, care guvernează Gaza şi împotriva căruia Israelul a condus trei războaie din 2008.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn