Un cutremur puternic a lovit Noua Zeelanda. Cel putin 2 oameni s-au pierdut viata, iar alti zeci au fost raniti si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Seismul cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a fost urmat de un tsunami, care a lovit coasta de nord-est a tarii.

Publicat:14.11.2016, 16:37


Imediat dupa ce cladirile si blocurile de locuit au fost zguduite de cutremur, oamenii au iesit afara. Seismul a avut loc in timpul noptii. Speriati localnicii si-au luat cele mai pretioase lucruri si au fugit din case, asteptand sa treaca cele cateva valuri ale cutremurului. 

"Cutremurul a fost cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter si s-a produs la o adâncime de 15 km. A avut loc si în mare la o distanta de 100 de km."

Cel putin 2 oameni au murit, fiind prinsi de daramaturi. Alte zeci de persoane au fost ranite si transportate ulterior la spital. Cutremurul puternic a distrus zeci de drumuri si locuinte. Mii oameni si-au parasit casele si au plecat in locurile sigure, propuse de autoritati. Scolile au fost inchise astazi, iar localncii s-au grabit la magazine sa faca cumparaturi, pentru a se aproviziona cu produse alimentare. In mai multe localitati, au fost trimise echipe ale armatei si ale pompierilor.

Oamenii spun ca au retrait cosmarul, din 2011, cand un seism devastator a zguduit tara. Atunci peste 100 de oameni au murit.