Un premiu record de 1,6 miliarde de dolari la o loterie americana a fost castigat ieri de catre o persoana din statul Carolina de Sud, identitatea careia insa ramane deocamdata necunoscuta. Totusi, dupa ce va plati taxele castigatorul va deveni milionar, ramanand cu doar peste 900 de milioane de dolari.

Publicat:24.10.2018, 18:22

Ultimul premiu a ajuns la acest record intrucat nu a existat un castigator la loterie inca din luna iulie, cand un grup de persoane din California a impartit un castig 543 de milioane de dolari. Reprezentantii loteriei au anuntat ieri cele sase numere castigatoare, iar cel care detine biletul norocos va deveni castigatorul premiului record de 1,6 miliarde de dolari. Tot ei spun ca acesta poate sa-si incaseze premiul in rate pe o perioada de 29 de ani, sau imediat.

Cu toate acestea, dupa ce va plati taxele, castigatorul, a carei identitate ramane necunoscuta pentru moment, va ramane cu 913 milioane de dolari. Presa americana scrie ca inca inainte de extragere in fata chioscurilor, supermarketurilor si magazinelor, s-au format cozi lungi, unde oamenii asteptau sa-si cumpere bilete cu doi dolari, stiind deja suma pusa in joc.

“Am avut cozi lungi, ceea ce nu se intampla timp de saptamani.”

 Recordul precedent la aceasta loterie a fost de peste un milion si jumatate in 2016. Mega Millions este o loterie care se joaca in 46 de state si teritorii americane. Un bilet costa doi dolari, iar norocosul avea o sansa la 302 milioane sa castige premiul cel mare.