Un spital si o scoala din orasul Krasnogorovka au fost grav avariate in urma unui atac al separatistilor. Reprezentanti din armata ucraineana spun ca rebelii au tras din armament greu, iar obuzele au nimerit si in locuintele civililor. Opt persoane au fost ranite.

Publicat:28.05.2017, 13:17

A fost o dimineata zgomotoasa pentru locuitorii orasului Krasnogorovka. De la ora sase pana la 9 separatistii au atacat mai multe cartiere, sustin militarii ucraineni. Avariat a fost un spital si o scoala.

Pompierii au fost trimisi sa stinga incendiul care a izbucnit dupa ce un obuz a cazut peste acoperisul scolii. Cel putin 14 locuinte au fost, de asemenea, avariate. Opt civili au suferit diferite traumatisme si sunt acum la spital.

”De trei ani nu am vazut asa ceva. Nu stiu cum am ramas în viata. Este o minune.”

Raniti au fost si opt soldati, dupa ce separatistii au atacat pozitiile lor de circa 50 de ori in cursul noptii. Ieri, statele membre G7 au anuntat ca sunt gata sa adopte noi sanctiuni impotriva Rusiei, acuzata ca se implica si sustine militar rebelii din estul Ucrainei. Moscova insa afirma ca nu face acest lucru. Rusia a fost suspendata din G8 dupa ce a anexat peninsula Crimeea, in 2014.