Google+

Vizita istorica a lui Barack Obama in Cuba. Liderul a fost insotit de sotia sa si de cele doua fiice - VIDEO

Vizita istorica a lui Barack Obama in Cuba. Liderul a fost insotit de sotia sa si de cele doua fiice - VIDEO
Embed:

Vizita istorica in Cuba. Barack Obama a devenit primul presedinte american, care in ultimii 90 de ani, care a calcat pe pamant cubanez. Liderul a fost insotit de sotia sa si de cele doua fiice. In ciuda ploii, Barack Obama a strabatut strazile din vechea Havana, fiind aclamat de locuitori.


Odata ce a ajuns pe aeroportul din Havana, Barack Obama a devenit primul sef de stat american care a pasit pe pamantul din Cuba, in ultimii 90 de ani. In pofida vremii ploioase, presedintele american a iesit zambind din avion. Alaturi de prima doamna, Michelle si fiicele sale, Obama a fost intampinat de oficiali cubanezi, inclusiv de Ministrul de Externe si de ambasadorul american la Havana. Imediat dupa sosire,pe contul de Twitter al lui Obama a aparut mesajul: Ce mai faci, Cuba? Tocmai am aterizat si abia astept sa ma intalnesc si sa primesc vesti direct de la poporul cubanez.

Aclamat de locuitori, Barack Obama a vizitat cateva locuri istorice ale Cubei. Ulterior, liderul american a fost la sediul Ambasadei Statelor Unite in Cuba, unde drapelul american a fost arborat pentru prima data in august, anul trecut.


Barack OBAMA, PRESEDINTE SUA: “În 1928, preşedintele Coolidge a venit pe un vas de război. I-au trebuit trei zile ca să ajungă până aici, iar eu am ajuns în 3 ore. Pentru prima dată, Air Force One a aterizat în Cuba şi aceasta este prima noastră oprire. Este o vizită istorică şi este o oportunitate istorică de a interacţiona direct cu poporul cubanez şi de a crea noi acorduri şi oferte comerciale, pentru a contrui noi legături între cele două popoare."


Barack Obama urmeaza sa se intalneasca cu Raul Castro la Palatul Revolutiei. Momentul culminant al vizitei va fi discursul pe care il va tine maine, intr-un mare teatru din Havana. Si totusi, au avut loc si manifestatii anti Obama. Zeci de oameni au protestat pe strazile din Cuba.

Vizita lui Barack Obama are drept scop consolidarea relatiilor dintre cele doua tari.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn