Mark Zuckerberg a dezvaluit planul ambitios prin care doreste sa conecteze la internet inca trei miliarde de oameni prin intermediul dronelor, razelor laser si satelitilor.

Publicat:28.03.2014, 14:19

Conform Business Insider, compania Facebook colaboreaza in prezent cu NASA, Centrul de Cercetare Ames si Ascenta (compania care a realizat Zephyr, drona care a efectuat cel mai indelungat zbor, alimentata numai cu energie solara).

Proiectul “Internet.org” este o colaborare intre Facebook, operatori telecom si companii precum Nokia si Qualcomm, prin care Zuckerberg doreste sa aduca internet de mare viteza prin intermediul dronelor, a razelor laser si a satelitilor. “Conectarea intregii lumi la internet necesita incheierea de parteneriate noi, dar si dezvoltarea unor tehnologii revolutionare”, a declarat Mark Zuckerberg.

El recunoaste ca este foarte pasionat de acest proiect, cu atat mai mult cu cat de-a lungul ultimului an de munca s-a reusit performanta de a conecta la internet peste trei milioane de oameni in Filipine si Paraguay. Anuntul cu privire la planurile de viitor ale companiei Facebook a fost facut de directorul executiv al retelei de socializare, la doar cateva zile de la achizitionarea “Oculus VR”, liderul de piata in tehnologia realitatii virtuale.

Potrivit publicatiei Forbes, Zuckerberg a platit pentru Oculus VR o suma de doua miliarde de dolari. "Cel mai incredibil lucru in ce priveste tehnologiile (de virtualizare) este ca te poti simti prezent intr-un alt loc, alaturi de alte persoane", spune fondatorul Facebook, adaugand ca "misiunea (companiei) Oculus VR este de a te face sa traiesti imposibilul".