Google+

Vlad Filat ar putea iesi de dupa gratii daca se va inscrie in cursa pentru fotoliul de presedinte: “Este dreptul lui constitutional” - VIDEO

Vlad Filat ar putea iesi de dupa gratii daca se va inscrie in cursa pentru fotoliul de presedinte: “Este dreptul lui constitutional” - VIDEO
Embed:

Si totusi, Vlad Filat ar putea iesi de dupa gratii daca se va inscrie in cursa pentru fotoliul de presedinte. Desigur, daca pana atunci nu va fi deja condamnat. Dupa ce vara trecuta, la alegerile locale, actualul primar de Orhei, Ilan Sor, a scapat de masura preventiva de arest pentru a se bate pentru fotoliul de edil, liderul PLDM ar putea avea parte de acelasi tratament. Nu se stie inca daca Filat va candida, insa daca o va face, va scapa, cel putin temporar, de penitenciarul 13, afirma seful Comisiei Electorale Centrale.


Iurie CIOCAN, PRESEDINTE CEC “Orice cetatean al RM, care intruneste conditiile prevazute de lege si nu este limitat in capacitatea sa de exercitiu ori in drepturile sale electorale poate sa-si innainteze candidatura. Organele electorale urmeaza sa-i asigure dreptul de campanie electorala in egala masura cu toti ceilalti candidati. ”

 

Iurie Ciocan sustine ca au mai fost cazuri in care persoane ce s-au inscris in curse electorale au fost eliberate din arest. Este si exemplul lui Ilan Shor, care a fost eliberat din arest la domiciliu pentru a participa la alegerile locale.

 

Iurie CIOCAN, PRESEDINTE CEC “Detinerea in stare de arest este o decizie a instantelor de judecata competente dar tot odata va atrag atentia spre existenta codului electoral  care ne releva ca orice candidat poate retinut, arestat, perchezitionat ori supuse altor actiuni proceduale doar cu permisiunea programului electoral...”

 

Avocatul lui Vlad Filat spune ca liderul PLDM inca nu a decis daca se va inscrie in cursa pentru fotoliul de presedinte al tarii. 

 

Igor POPA, AVOCAT “In cazul lui vlad filat va fi o justitie echitabila va fi iarasi una selectiva si cel mai probabil ca nu i se va permite sa participe si sa fie plasat in arest la domiciliu”

 

Adriana BETISOR, PROCUROR PROCURATURA ANTICORUPTIE “Este dreptul lui constitutional...”

 

Pentru ca o persoana ce se inscrie in cursa electorala sa scape de masura de arest preventiv, este nevoie ca CEC-ul sa ceara acest lucru organelor de drept. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Politic

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn