Studiile intr-o scoala unde elevii sunt nevoiti sa aiba grija de animale si sa puna lemne pe foc costa mai bine de 55.000 de dolari pe an. Copii au interzis la telefoanele mobile si traiesc in conditii greu de imaginat in vremurile noastre. Totusi, experienta prin care trec ii ajuta sa fie studenti la universitati de prestigiu din SUA.

Publicat:20.10.2018, 09:35

Scoala rustica se aflla în orasul Los Olivos. Copiii presteaza diferite activitati fizice între orele de teorie, iar chiulul este sanctionat chiar de catre colegi. „De exemplu, daca ai sarcina sa bagi lemne pe foc pentru a încalzi apa, dar nu o faci, atunci nimeni nu se poate spala cu apa calda” povesteste un copil, potrivit businessmagazin.ro.

Timp de sase saptamâni, elevii de la Scoala Midland au interdictia de a se uita la telefoanele mobile. Scoala nu are angajati pentru curatenie, deoarece fiecare elev are propriul job: spala geamurile, matura, culeg legume din ferma de lânga scoala si hranesc animalele, totul conform unui plan bine stabilit. Fondatorul scolii este Paul Squibb, care considera ca cei mici trebuie responsabilizati pentru a învata ca viata nu le ofera totul de-a gata.

55.300 de dolari este taxa de scolarizare anuala, dar numai 40 din parinti platesc, pentru ca restul beneficiaza de burse. Experienta le este folositoare elevilor, pentru ca majoritatea ajung la universitati precum Stanford si Harvard

„Cred ca toti am devenit niste zombi cu capul în telefoane mobile. Eu ma bucur ca nu am avut telefonul mobil”, spunea o eleva de 16 ani, recunoscând însa ca la început i-a fost tare greu sa se adapteze la o viata rupta de realitatea mediului înconjurator.

Sursa foto: businessmagazin.ro