Google+

Scoala de 53.000 de dolari pe an unde elevii hranesc animalele si taie lemne. Absolventii ajung la Harvard

Studiile intr-o scoala unde elevii sunt nevoiti sa aiba grija de animale si sa puna lemne pe foc costa mai bine de 55.000 de dolari pe an. Copii au interzis la telefoanele mobile si traiesc in conditii greu de imaginat in vremurile noastre. Totusi, experienta prin care trec ii ajuta sa fie studenti la universitati de prestigiu din SUA.

 

Şcoala rustică se afllă în oraşul Los Olivos. Copiii prestează diferite activităţi fizice între orele de teorie, iar chiulul este sancţionat chiar de către colegi. „De exemplu, dacă ai sarcina să bagi lemne pe foc pentru a încălzi apa, dar nu o faci, atunci nimeni nu se poate spăla cu apă caldă” povesteşte un copil, potrivit businessmagazin.ro.

 

Timp de şase săptămâni, elevii de la Şcoala Midland au interdicţia de a se uita la telefoanele mobile. Şcoala nu are angajaţi pentru curăţenie, deoarece fiecare elev are propriul job: spălă geamurile, mătură, culeg legume din ferma de lângă şcoală şi hrănesc animalele, totul conform unui plan bine stabilit. Fondatorul şcolii este Paul Squibb, care consideră că cei mici trebuie responsabilizaţi pentru a învăţa că viaţa nu le oferă totul de-a gata.

 

55.300 de dolari este taxa de şcolarizare anuală, dar numai 40 din părinţi plătesc, pentru că restul beneficiază de burse. Experienţa le este folositoare elevilor, pentru că majoritatea ajung la universităţi precum Stanford şi Harvard

 

„Cred că toţi am devenit nişte zombi cu capul în telefoane mobile. Eu mă bucur că nu am avut telefonul mobil”, spunea o elevă de 16 ani, recunoscând însă că la început i-a fost tare greu să se adapteze la o viaţă ruptă de realitatea mediului înconjurător.

 

Sursa foto: businessmagazin.ro


Sursa: libertatea.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Socant

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn