Google+

Biciclete moldovenesti pentru europeni. Povestea afacerii care merge ca... pe doua roate

Biciclete moldovenesti pentru europeni. Povestea afacerii care merge ca... pe doua roate
Embed:

Biciclete moldovenesti pentru europeni. Un fost ciclist de la noi si, in acelasi timp, fost ministru, si-a deschis la Chisinau o fabrica de biciclete. Pentru ca in tara noastra oamenii prefera sa mearga mai mult cu autoturisme luxoase, numai o patrime din ele raman in tara, restul iau calea strainatatii. Urmariti in continuare povestea afacerii care merge ca... pe 2 roate.


De la biciclete pentru copii, pana la modele MTB. 8 modele de biciclete sunt pregatite la Chisinau pentru ca fiecare moldovean sa incalece pe doua roti. 

 

Andrei TCHMIL, OM DE AFACERI: "Nimic nu este imposibil"


Asta si-a zis Andrei Tchmil cand s-a gandit sa-si deschida o fabrica de biciclete la Chisinau. 

 

Andrei TCHMIL, OM DE AFACERI:"La comanda noastră, se produc cadre pentru biciclete, dupa care vin aici şi trec prin prelucrare tehnică, le vopsim, le lipim abţibilduri, le dăm cu lac, dupa care, aici, la fabrică, au loc ultimele procese."


16 angajati au grija de procesul de asamblare, iar piesele sunt importate. Meseriasul este nea Ion, care le arata baietilor mai tineri ce trebuie sa faca. 


De fapt, pe toti mecanicii i-a adus la fabrica pasiunea pentru doua roti, asa ca pe toti ii auzi indemnand moldovenii sa urce pe biciclete.

 

Bicicletele sunt adaptate la cerintele de pret ale moldovenilor, spune patronul. Preturile incep de la 1800 de lei si ajung pana la 8 mii de lei.

 

Andrei TCHMIL, OM DE AFACERI: "În prezent, noi putem produce până la o sută de biciclete pe zi. Dar nu avem nevoie de atâtea, de aceea asamblăm biciclete într-un regim lejer."


Fabrica de biciclete de la Chisinau activeaza din martie, anul trecut. Abia a intrat pe piata, asa ca vanzarile nu sunt prea mari.


Tot ce se vede din aceste imagini a izvorat din dragostea lui Andrei Tchmil pentru ciclism. Si-a dedicat viata acestui gen de sport, fiind ciclist de performanta. Daca vi-l aduceti minte, a fost ministrul sportului in guvernul Tarlev si presedintele federatiei de ciclism din Moldova. Desi pe drumurile Moldovei practic nu exista conditii pentru ciclisti, fostul sportiv inca mai spera. 

 

Andrei TCHMIL, OM DE AFACERI: "Este greu să îţi imaginezi că vor apărea curând piste pentru biciclisti. Dar ca autorităţile trebuie să le dea oamenilor şansa de a trece la transport ecologic şi să mai aibă şi plăcere din asta, este un lucru evident."


Fabrica isi propune sa vanda in Moldova in acest an 1700 biciclete, iar 5500 de bucati  vor fi exportate. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: biciclete, afacere, fabrica,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn