Google+

Cu casa-n rau! O casuta plutitoare - pe raul Raut langa Orheiul Vechi: "De frumoasa, e frumoasa". Cum a aparut acolo - VIDEO

Cu casa-n rau! O casuta plutitoare - pe raul Raut langa Orheiul Vechi: "De frumoasa, e frumoasa". Cum a aparut acolo - VIDEO
Embed:

O casuta plutitoare a aparut pe raul Raut langa Orheiul Vechi. Constructia improvizata a fost montata pe apa inainte de boboteaza cand raul era inghetat. Si asta pentru ca enoriasii, care au venit la biserica si au facut baie printre sloiurile de gheata sa aiba unde sa-si schimbe hainele. Casuta urma sa fie luat de acolo dupa sarbatori insa soarele a topit gheata, iar aceasta a ajuns sub apa.

 

Casuta a fost instalata inainte de boboteaza pentru ca cei care au facut baie la copca sa aiba unde-si schimba hainele. Potrivit administratorului complexului muzeal Orheiul Vechi, Sergiu Popescu, constructia ar fi fost instalata de catre parohul bisericii, care afost atentionat sa o ia de pe rau imediat dupa Boboteaza.

Nu a reusit, iar acum are nevoie de o masina speciala pentru a scoate casuta. Asa ca asteapta sa se usuce pamantul de pe malul raului. Potrivit localnicilor asemenea casute sunt instalate destul de des inainte de boboteaza.

 

 “De frumoasa e frumoasa cum e facuta.”

 

“Foarte urat, inca in rau sa fie o constructie. Logica nu-i deloc.”

 

Solicitati de Pro TV, responsabilii de la Ministerul Culturii ne-au spus ca aceasta este o constructie provizorie, care a fost pusa pe gheata temporar.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn