Google+

DARUIESTI SI CASTIGI: Copiii din Schineni care stiu pretul painii - muncesc din greu, cu ziua, ca sa se poata intretine. Si inteleg ca mama lor, ramasa singura cu cinci copii, nu le reuseste pe toate

DARUIESTI SI CASTIGI: Copiii din Schineni care stiu pretul painii - muncesc din greu, cu ziua, ca sa se poata intretine. Si inteleg ca mama lor, ramasa singura cu cinci copii, nu le reuseste pe toate
Embed:

Astazi va spunem povestea unor copii din satul Schineni, Soroca, nevoiti sa munceasca pentru ca sa se poata imbraca si hrani. Ramasa singura cu cinci copii, dupa moartea sotului, mama lor nu le reuseste pe toate. Asa ca, vara, cei mai mari pasc vacile satului, iar toamna aduna lemne de prin livezi.

 

Apel Moldtelecom: 09 0000 103 

SMS Unite: 0443 

 

BC “Victoriabank” S.A. cod bancă: VICBMD2X

GUTU MARIA IDNP: 2000038071421 

MDL MD93VI022330300001182MDL

USD MD55VI022330300000668USD

EUR MD34VI022330300001168EUR

 

Natalia si Cristian veneau de la scoala, framantand noroiul satului – ea in pantofi, iar el in adidasi. Era o dupa-amiaza rece.

 

Incaltarile lor, ramase cam mici sunt scumpe pentru ei. Au investit in ele zile intregi de munca istovitoare. 

 

Ei doi sunt cei mai mari frati din familia Gutu. Au 15 si 14 ani, iar la varsta lor au mainile muncite si ochii tristi de atata saracie cata au vazut.

 

Din banii pe care-i castiga vara, dar si toamna dupa ce termina lectiile, mama lor reuseste sa cumpere de mancare pentru intreaga familie. Maria a ramas vaduva cu cinci copii, anul trecut. Sotul ei a murit, iar de atunci nu stie cum sa o scoata la capat.

 

Mezina familiei are mai putin de doi ani, asa ca femeia nu poate sa mearga la lucru, iar indemnizatia pe care o primeste este imposibil sa fie impartita la atatea suflete ca sa ajunga.

 

Casa in care locuiesc este avariata. Ultima grindina cazuta la Schineni i-a gaurit acoperisul. Asa ca atunci cand ploua afara, ploua si in casa. 

 

Iata de ce banii castigati cu truda de Natalia si Cristian sunt salvarea lor. Cristina care are 12 ani ajuta si ea cu ce poate. Ea a mers impreuna cu fratii la strans lemne de foc.

 

Pentru iarna are si ea doar o pereche de pantofi rupti si cateva pulovere roase deja. Dar le rabda pe toate stiind ca mamei ii este greu.

 

Pentru ca sunt muncitori si, desi indura atatea lipsuri, nu-si plang de mila, acesti copii merita sprijiniti. Faceti apel la 09 0000 103 de la telefonul fix in reteaua Moldtelecom sau trimiteti SMS la 0443 la UNITE. In felul acesta donati 20 de lei. Puteti, de asemenea sa depuneti bani pe contul familiei Gutu. Datele le gasiti pe site-ul protv.md.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn