Google+

De unde vin cele 700 de mii de euro investite in Aquapark-ul de langa satul Sociteni - Investigatie Rise Moldova

Aquapark-ul de langa satul Sociteni este unul dintre cele mai atractive si populare locuri de odihna din Republica Moldova. Investitia in aceasta afacere, deocamdata unica in tara, a fost de aproape 700 de mii de euro, scrie Rise Moldova.

 

Însă RISE Moldova a aflat că majoritatea banilor investiţi în grandiosul proiect au fost obţinuţi din trafic de droguri. Iar afacerea în sine, potrivit procurorilor, a fost o metodă de a spăla banii obţinuţi din activităţi criminale. 

 

Parcul acvatic a fost deschis în vara anului 2013 şi se află la doar zece kilometri de Chişinău. Pe lângă piscine şi restaurante, aquapark-ul mai are tobogane atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Echipamentul a fost cumpărat din Turcia şi a costat aproape 700 de mii de euro, ceea ce în lei ar fi însemnat, la vremea respectivă, cam 10 milioane. Firma care a realizat grandiosul proiect – O&H ENTERPRISES SRL – a fost creată la sfârşitul anului 2011 şi, iniţial, a avut doi fondatori – un cetăţean al Marii Britanii pe nume Ali Tahir şi un moldovean – Mihail Onu. 

 

 Potrivit procurorilor britanici, Ali Tahir, principalul investitor în aquapark, făcea parte dintr-un grup criminal organizat care producea şi vindea droguri. În prima jumătate a anului 2013 acesta a fost reţinut în Marea Britanie, împreună cu şase complici, având asupra sa 30 kg de heroina, 4 kg de cocaina şi 1 kg de marijuana. Sesizaţi de organele de drept din Marea Britanie, Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie au deschis în Moldova un dosar penal pentru spălare de bani.

 

Bogdan ZUMBREANUşef de direcţie la Centrul Naţional Anticorupţie: “În cadrul urmăririi penale a fost aplicat sechestru pe bunurile care au constituit obiectul activităţilor criminale. Cunoaştem că prin sentinţele instanţelor de judecată din Anglia, autorului infracţiunii i-a fost aplicată sancţiune sub formă de privaţiune de libertate pentru 11 ani”.

 

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE RISE MOLDOVA.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn