Google+

Povestea de dragoste dintre doi orfani care incearca sa supravietuiasca dupa ce au crescut in internate: se au doar unul pe altul si o cocioaba, insa spera ca intr-o zi vor fi o familie indestulata - VIDEO

Povestea de dragoste dintre doi orfani care incearca sa supravietuiasca dupa ce au crescut in internate: se au doar unul pe altul si o cocioaba, insa spera ca intr-o zi vor fi o familie indestulata - VIDEO
Embed:

Va spunem astazi o poveste de dragoste dintre doi orfani din satul Oxentea, Dubasari care incearca sa supravietuiasca dupa ce au crescut in internate. Nu au pe nimeni pe lume si nimic. Se au doar unul pe altul si o cocioaba care mai nu cade peste ei, cu acoperisul spart si fara curent electric. O duc greu, dar nu uita ca tin unul la altul, isi fac mici suprize si spera ca intr-o buna zi vor fi o familie indestulata.

 

Anastasia si Ion ne-au invitat in cocioaba in care se adapostesc de asta vara. In casa e totul vechi, dar foarte curat. 

 

El are 20 de ani, iar ea 21. Ambii au crescut in centre de plasament. Niciunul nu are pe nimeni pe lume. Parintii lor s-au stins inca de cand erau copii.

 

S-au cunoscut acum doi ani, fiind voluntari ai unei organizatii. Iar cand Anastasiei i s-a cerut sa paraseasca apartamentul social in care statea, el n-a lasat-o pe drumuri, a chemat-o aici in casa mostenita de la bunicii sai.

 

Indemnizatia ei de orfana s-a transformat imediat in cateva geamuri, tapete, ciment si o plita. Cu astea au pornit la drum. Ea si-a injghebat o bucatarie in antreu. Si in zilele cand au din ce face mancare se aseaza impreuna la masa. Masa fiind... unicul lor scaun. In rest n-au nimic – nici mobila, nici electrocasnice – nici n-ar avea la ce sa le foloseasca – nu au curent electric.

 

Ion este acum student la colegiul veterinar din Edinet. Pentru ca invata bine, primeste o bursa, zice el bunisoara. Din asta se intretin. Nastea a absolvit scoala profesionala, devenind frizer. In sat lucreaza ce apuca si are grija de gospodarie. In ultimele zile a carat de pe dealuri de-ale focului.

 

Iar vara a facut rezerve ca sa aiba ce scoate din beci la iarna. Si gradina au de gand s-o lucreze. Acum, insa, e plina de pietre. Inainte de a se stinge, parintii lui Ion pornisera o casa noua. Dar nu au mai ridicat-o.

 

Ion are de gand sa duca la bun sfarsit planul parintilor, impreuna cu Nastea. Si oricat de grea e saracia in care stau, nu uita sa se bucure unul pe altul. 

 

“Cand am fost la oras, eu I-am luat de pe marginea drumului Nastei acest buchet. Din bursa isi ajunge si de flori? Dar am vrut sa se bucure si ea macar putin.”

 

 Si sa-si aminteasca ori de cate ori au ocazia ca fericirea lor poate invinge toate incercarile vietii. 

 

“E greu, dar suntem fericiti!”

 

 De la autoritatile locale nu au niciun sprijin. 

 

ASISTENTA SOCIALA: “Dar ei nu sunt inregistrati in satul nostru si de asta nu putem sa-i ajutam.”

 

 Asa ca de un loc de trai care sa le fie asigurat de autoritati nici nu s-a discutat, asta desi legea cu privire la locuinte adoptata in 2015 prevede ca orfanii care ating varsta de 18 ani au dreptul sa primeasca o locuinta sociala. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn