Google+

In orasul Cupcini s-a deschis primul centru apicol din regiune. produsele vor fi achizitionate si ambalate conform standartelor europene, iar astfel sansele pentru export vor creste - VIDEO

In orasul Cupcini s-a deschis primul centru apicol din regiune. produsele vor fi achizitionate si ambalate conform standartelor europene, iar astfel sansele pentru export vor creste - VIDEO
Embed:

Apicultorii din nordul tarii isi vor putea vinde produsele peste hotare. In orasul Cupcini s-a deschis primul centru apicol din regiune, construit pe banii oferiti de guvernul Romaniei. Acolo, produsele vor fi achizitionate si ambalate conform standartelor europene, iar astfel sansele pentru export vor creste. Recent construit, centrul are nevoie acum de echipament si angajati.


Ambasadorul Romaniei la Chisinau impreuna cu reprezentantii autoritatilor locale a fost cel care a taiat panglica. Ei au fost primii care au pasit in centrul apicol de la Cupcini. Daniel Ionita s-a aratat multumit de cum arata cladirea.

 

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI LA CHISINAU “Imi place inclusiv culoarea, impresia ca suntem intr-un stup...”

 

Pentru constructia centrului s-au cheltuit  aproape 160 de mii de euro, bani donati de guvernul roman. 

 

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI LA CHISINAU “Acest centru ofera posibilitatea apicultorilor si oamenilor gospodari din zona de nord a RM sa-si poata sa-si vanda produsele ambalate la standardetele europene.”

 

Si pentru ca munca sa fie una curata si sa mearga bine, cladirea a fost sfintita.

 

Bucurosi de inaugurarea acestui centru s-au aratat apicutorii din Edinet. Aceasta femeie, de exemplu, de cand se tine minte se ocupa cu apicultura, iar acum spera ca mierea ei va ajunge si in Europa.

 

“Astept ca mierea sa o primeasca intr-un pret normal.

 

“Am dori ca realizatia mierii sa fie cat mai buna.”

 

Altii spun ca sunt nerabdatori sa se apuce de munca si cred ca de acum incolo afacerea lor va fi mai profitabila. 

 

Vasile SVETOSLAV, PRESEDINTELE APICULTORILOR,  RASCANI “Speram ca in urmatoarele uni sa mearga procesarea, colectarea mierii, asteptam o viata mai buna pt apicultori.”

 

Pentru sa functioneze centrul, mai are nevoie de utilaje si desigur de angajati.

 

“Vom avea cel putin 9 persoane din regiune instruite si angajate in centrul creat...”

 

In cadrul centrului sunt doua departamente: unul informational si de marketing al produselor apicole, iar celalalt de achizitie, procesare si ambalare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn