Google+

Motivul pentru care bebelusii de pana la un an, din familiile social vulnerabile din Causeni nu mai primesc lapte praf compensat de stat. Mama: "Am inteles ca nu pot face nimic". Ce spun autoritatile - VIDEO

Motivul pentru care bebelusii de pana la un an, din familiile social vulnerabile din Causeni nu mai primesc lapte praf compensat de stat. Mama: "Am inteles ca nu pot face nimic". Ce spun autoritatile - VIDEO
Embed:

Bebelusii de pana la un an, din familiile social vulnerabile, din Causeni nu mai primesc lapte praf compensat de stat. Responsabilii de la spitalul raional spun ca din 2017 consiliul raional nu le mai aloca fonduri, pentru a procura alimentatia. De cealalta parte, vicepresedintele consiliului sustine ca asteapta demersurile din partea primariilor si centrelor de sanatate, cu numarul familiilor ce au nevoie de lapte praf.

 

Irina Romanov a devenit mama de tripleti, in iunie anul trecut. A fost nespus de fericita sa afle ca va avea doua fetite si un baietel, dar recunoaste - cheltuielile sunt foarte mari. Asa ca, imediat dupa nastere a cerut ajutorul autoritatilor, care ofera lapte praf gratuit.

 

Irina ROMANOV, MAMA: "Mi-au spus ca pentru 2017 nu au fost prevazuti bani in bugetul statului pentru asa ceva, dar adresati-va in 2018.”

 

 Irina spune ca la inceput, pentru procurarea laptelui cheltuia lunar pana la 10 mii de lei. Acum, dupa ce a diversificat alimentatia copiilor sai, costurile s-au redus pana la 5 mii de lei.

 

Irina ROMANOV, MAMA: "Am mai sunat in aceste zile si am inteles ca eu nu pot face nimic."

 

 Responsabilii de la spitalul raional din Causeni ne-au spus ca de anul trecut consiliile raionale nu mai distribuie bani institutiilor medicale pentru procurarea laptelui praf. Mai nou, aceasta sarcina i-a revenit primariilor.

 

Savelie IEPURE, MEDIC PEDIATRU SPITAL RAIONAL CAUSENI: "Medicul de familie face un calcul, de cate pachete cu lapte praf au nevoie."

 

 Femeia sustine ca a scris o cerere la primarie, insa nu a primit niciun raspuns.

 

Irina ROMANOV, MAMA: "Au hotarat sa ne dea un ajutor de 2 mii de lei. Eu nu am cerut ajutor material. Ne descurcam cu hainutele si altele. Imi trebuie lapte praf. Doamna din contabilitate mi-a spus sa vin sa iau cele 2 mii de lei."

 

 La polul opus, vicepresedintele raionului, Veaceslav Negai, ne-a spus ca nu stia despre aceasta problema, iar cheltuielile familiei ar putea fi compensate, doar ca trebuie sa fie depuse solicitari din partea primariilor ori a institutiilor medicale din localitate.

 

Valentina PANFILOV, SEF CENTRU SANATATE CAUSENI: "Noi facem listele. Facem selectia. In lista asta intra doar familiile social-vulnerabile."

 

 Potrivit responsabililor, in localitate sunt peste 100 de familii care au nevoie de alimentatia, compensata de stat. Pretul unei cutii de lapte praf variaza intre 80 si 270 de lei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn