Google+

O ruta de troleibuz ar putea circula pe timp de noapte in capitala. Decizia autoritatilor locale vine dupa ce astazi un grup de voluntari a depus o petitie la primarie - VIDEO

O ruta de troleibuz ar putea circula pe timp de noapte in capitala. Decizia autoritatilor locale vine dupa ce astazi un grup de voluntari a depus o petitie la primarie - VIDEO
Embed:

O ruta de troleibuz ar putea circula pe timp de noapte in capitala. Ce-i drept, doar in regim de testare. Decizia autoritatilor locale vine dupa ce astazi un grup de voluntari a depus o petitie la primarie. Tinerii au adunat mii de semnaturi si vor ca municipalitatea sa faca un studiu, in care sa fie clar daca este nevoie de transport public pe timp de noapte. Primaria spune ca ruta de proba va raspunde la multe dintre intrebari.


Tinerii spun ca in doar doua saptamani au reusit sa colecteze zece mii de semnaturi.


Adrian PLESCA, INITIATOR PROIECT “Am avut o deschidere foarte mare din partea oamenilor. 4 din 5 oameni pe care i-am abordat au semnat. Am colectat in locuri unde nici nu banuiam, piata centrala, strada uzinelor.”

 
Voluntarilor li s-a alaturat si expertul in energetica, Sergiu Tofilat, care sustine ca municipalitatea ar trebui sa faca un studiu de fezabilitate. Anterior, el s-a implicat intr-un asemenea proiect si in sudul tarii.


Sergiu TOFILAT “In baza studiului Consiliul va decide daca pun sau nu rute noaptea.”


 Adrian PLESCA, INITIATOR PROIECT “nu doar tinerii au nevoie de transport.// Criminalitatea va scadea, vom avea un oras mai sigur.”

 

Seful Regiei Transport Electric spune ca introducerea unor rute care sa circule toata noaptea inseamna costuri mari, intrucat fluxul de calatori nu este mare.


Gheorghe MORGOCI, SEF I.M. TRANSPORT ELECTRIC “Noi suntem pregatiti. Avem si unitati de transport si personal instruit, dar asta inseamna cheltuieli mari.” 

 
Cu toate acestea, municipalitatea spune ca va introduce in regim de testare o ruta de troleibuz care va circula toata noaptea, iar abia dupa asta va decide daca se va face sau nu studiul de fezabilitate.


Vadim BRINZANIUC, SERVICIUL DE PRESA, PRIMARIA CHISINAU “Suntem constienti ca transportul la momentul actual nu-si acopera cheltuielile.”

 
Branzaniuc a mai declarat ca anterior, in oras au existat rute nocturne, insa acestea au fost scoase din cauza cheltuielilor mari.  In prezent, troleibuzele circula pana ora 23.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Social
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn