Google+

Ploile au facut prapad in tara. Satenii din Loganesti au plans astazi intr-un glas - au ramas fara roada in gradini, fara conservele pentru iarna si fara vietatile care urmau sa ii hraneasca un an inainte - VIDEO

Ploile au facut prapad in tara. Satenii din Loganesti au plans astazi intr-un glas - au ramas fara roada in gradini, fara conservele pentru iarna si fara vietatile care urmau sa ii hraneasca un an inainte - VIDEO
Embed:

Satenii din Loganesti, Hancesti au trait o noapte infricosatoare. Suvoaie cum n-au mai vazut le-au patruns in gradini, in beciuri si chiar in case. Unii s-au pomenit cu apa langa pat. Astazi oamenii au plans intr-un glas cand si-au numarat pierderile - au ramas fara roada in gradini, fara conservele pentru iarna si fara vietatile care urmau sa ii hraneasca un an inainte.

 
Mos Ion Sturza era singur in casa cand au navalit suvoaiele. Totul s-a intamplat atat de repede incat batranul a ramas blocat in casa. A avut nevoie de ajutor ca sa iasa. 


Astazi i-au venit in ajutor fiicele, care au pus mana pe galeti si au scos apa din casa si din beci. 


In casa era un lac adevarat.   

 

Si parca la cel sarac si napasta e mai mare. Printre cei mai afectati sateni din Loganesti este si mos Toader care locuieste singur. Asta noapte s-a pomenit si el cu apa langa pat. 

 

Sorina OBREJA, REPORTER PRO TV „In casa e o mlastina adevarata...”

 

Bietului batran si gradina i-a fost inamolita. Si era pentru el cea mai importanta sursa de existenta. O sadise si o ingrijise cu mainile sale.  

 

“Ce o sa mancati la iarna? Ma rog de pensie, cate o painica mi-oi cumpara.”

 

Pierderile au fost dureroase pentru multi. 

 

“Mi-au ucis 80 de ratuste. Atata suferinta.” 

 

O familie a ramas practic blocata in casa. Tinerii pot sa iasa din curte numai prin apa. 

 


Cu galetile, satenii n-ar mai fi scos-o la capat usor. Asa ca mai multe echipe de pompieri au pompat toata ziua apa din gospodarii. 


Satul arata astazi ca devastat. 

 

Bilantul a pus pe ganduri autoritatile locale care se gandesc acum de unde sa ia niste bani ca sa ajute familiile cele mai afectate. 

 

Valentin DANU, PRIMAR LOGANESTI, HANCESTI “Avem 80 de case afectate grav. In 6 locuinte apa a intrat in interior. Ar putea fi mai multe. Asteptam noi date de la comisia care se ocupa de asta.” 
 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn