Record de nasteri la spitalul clinic municipal nr 1 din capitala. Medicii sustin ca doar ieri, in aceasta institutie, s-au nascut 54 de copii. De fericire la patrat au avut parte 3 mame, care au gemeni. Doctorii spun ca numarul mare de nasteri se datoreaza faptului ca in aceasta perioada maternitatea de Institutul Mamei si Copilului este inchisa, pentru reparatii, asa ca toate gravidele ajung la spitalul nr 1.

Publicat:18.08.2017, 10:29

La spitalul clinic municipal nr 1, au aparut pe lume 3 perechi de gemeni, doar intr-o singura zi. Nadejda are 2 fetite. Desi s-au nascut prematur, tanara mamica spune ca a devenit de doua ori mai fericita.

Ieri, medicii nu au stat nicio clipa, intrucat au avut un numar neobisnuit de nasteri. 

Si mamele au simtit ca in sectii a fost aglomerat. Aceasta femeie a nascut pentru a doua oara. Are un baiat, pe care l-a numit Bogdan.

Iar aceasta mamica din Criuleni spune ca s-a bucurat ca fetita ei a aparut pe lume ieri, fiind data de 17, anul 2017. 

Medicii spun ca au avut si nasteri complicate, dar toti copiii sunt sanatosi. Pe acest baietel din sectia de reanimare, aparut pe lume inainte de termen, il stie toata lumea pentru, cum spun doctorii, dorinta mare de a trai. Si asta pentru ca mai tot timpul micutul a stat imbratisat cu ...masca de oxigen. 

Si cum femeile care se simt bine sunt externate la 25 de ore dupa nastere, unele deja azi au fost externate. Au fost intampinate la iesire din spital de rude. 

Numarul mare de nasteri in aceasta perioada se datoreaza faptului ca maternitatea de la Institutul Mamei si Copilului a fost inchisa pentru de 20 de zile.

Sectia isi va relua activitatea de luni.