Inca un pas spre lumea digitala. Incepand de astazi, moldovenii isi pot perfecta buletin de identitate electronic. Mai exact, este acelasi act de identitate din prezent, doar ca are un cip cu datele personale si semnatura electronica. O diferenta majora este insa pretul, de cinci ori mai mare decat cel al buletinului obisnuit.

Publicat:13.05.2014, 11:25


Premierul a fost primul moldovean care a solicitat un buletin electronic. Pentru a-l obtine, a fost nevoie sa depuna doua cereri. 


Buletinul se perfecteaza in decurs de o luna, iar pretul este de 700 de lei, fata de 130 de lei, cat costa unul obisnuit. Buletinul electronic presupune prezenta unui cip care contine datele personale, dar si semnatura electronica. 


Autoritatile afirma ca buletinul electronic se anunta a fi un document util pentru cei care au mult de lucru cu institutiile statului.


Autoritatile mai pregatesc o noutate in sectorul informational. Mai exact, vor sa creeze un paradis fiscal pentru cei care activeaza in acest domeniu. Este vorba despre crearea unui parc industrial IT, care presupune un impozit unic de 12 la suta din venitul din vanzari, dar si scutirea de taxe vamale la importul de echipamente IT.

Un proiect de lege pregatit de ministerul tehnologiei informatiei este acum in faza de dezbateri. In prezent, exista facilitati fiscale in sectorul IT, dar ele expira in 2016.