Google+

Sezonul nuntilor este declarat deschis. In goana celor mai rafinate petreceri, moldovenii se conduc dupa tendinte si sunt gata sa scoata din buzunar zeci de mii de euro: "Sa nu fie masa goala" - VIDEO

Sezonul nuntilor este declarat deschis. In goana celor mai rafinate petreceri, moldovenii se conduc dupa tendinte si sunt gata sa scoata din buzunar zeci de mii de euro: "Sa nu fie masa goala" - VIDEO
Embed:

Sezonul nuntilor este declarat deschis. In goana celor mai rafinate petreceri, moldovenii se conduc dupa tendinte si sunt gata sa scoata din buzunar zeci de mii de euro. Ceremonii in nuante bordo, la terase, in corturi sau chiar in padure, sunt cateva dintre tendintele anului 2018.

 

Adriana si Artiom au organizat nunta la Soroca imediat dupa Paste. Traiesc o poveste de dragoste de aproape 2 ani, asa ca au decis sa faca pasul cel mare in primul weekend de dupa sarbatori. De toate pregatirile s-au ocupat singuri.

 

“Singuri noi, cu puterile noastre. 4.500 lei rochia, sacou 3.500. In jur la 4 mii de euro cu masa.”

 

 Restaurantul l-au ales cu doar 2 saptamani inainte nunta. Nu au fost pretentiosi si s-au orientat dupa buzunar.

 

”Sa nu fie masa goala, ca la moldoveni. Personalul, sala. Am ales dupa dorintele noastre, dupa buget.”

 

 In capitala trendul e altul. Cuplurile nu se mai aventureaza sa-si asume nebunia organizarii si apeleaza la un specialist. Mirii vin doar cu banii si lista de dorinte.

 

Cristina POSTOLACHI, ORGANIZATOARE NUNTI: “Inainte nuntile erau standart, se implica in organizare jumatate de sat si toti vecinii. Vorniceii practic alergau pentru toti. Acum vorniceii isi doresc sa se simta invitati si trebuie sa ai pe cineva care sa-ti fie alaturi.”

 

 Si daca Artiom si Adriana au pus deoparte doar 4 mii de euro, pentru o nunta mai moderna specialistii spun ca avem nevoie de cel putin triplu. Locul in restaurant incepe de la 40 de euro si ajunge chiar si peste 100 de euro. Iar daca iti doresti oficializarea casatoriei intr-o anumita locatie, mai scoti din buzunar 200 de euro.

 

Cristina POSTOLACHI, ORGANIZATOARE NUNTI:  “Aceeasi nunta de 100 de persoane ea poate fi 10 mii de euro, dar poate fi si 20 de mii de euro. Depinde cum te alinti.” 

 

 Organizatorii spun ca moda nuntilor traditionale a apus de mult, iar cuplurile aleg stilul party. Nuanta anului 2018 pentru décor este bordo.

 

Cristina POSTOLACHI, ORGANIZATOARE NUNTI:Ne dorim sa fim inregistrati in aer liber, intampinarea oaspetilor in aer liber. Punem foarte mare accent pe decor, unde avem compozitii de flori, seara avem foarte multe lumanari. Daca avem invitati de varsta II, III, cu siguranta vom include si traditii. Daca avem mai mult de 60% la suta tineri, atunci nunta e un fel de party.”

 

 Sezonul nuntilor a fost declarat deschis, asa ca localurile isi au agenda plina. Mai cu seama ca traditiile vechi au fost anulate, iar petrecerile se dau chiar si in zi de luni.

 

Olga BANDALAC, ADMINISTRATOR LOCAL:Deja avem rezervari si pentru septembrie. Mirii solicita nunti moderne, bucatarie europeana." 

 

Pentru a-si ademeni clientii, administartorii localurilor spun ca tin si ei cont de tendinte.

 

Olga BANDALAC, ADMINISTRATOR LOCAL:  “Cel mai mult mizam pe privelistea de sus, pe coctailuri bune. Vara asta am pus accent pe inregistrari sus pe care le facem la inaltime.”

 

 Pentru o nunta moderna completa, la mare cautare sunt Dj.

 

Cristina POSTOLACHI, ORGANIZATOARE NUNTI:Se opteaza pentru un inceput de muzica clasica, band, jazz. Dupa care optam si pntru muzica populara si la final de nunta avem un Dj.” 

 

 Pentru ca isi doresc o nunta iesita din tipare, mirii vin cu idei extravagante.

 

Cristina POSTOLACHI, ORGANIZATOARE NUNTI: “Primul dans poate fi diferit, el poate veni cu un cal, sau cu un avion, sau sa zboare cu balonul cu aer.” 

 

 Iar pentru amintiri cat pentru o viata, mirii aleg sa faca sesiuni foto peste hotare.

 

Cristina POSTOLACHI, ORGANIZATOARE NUNTI:  “Mai nou cuplurile opteaza pentru fotosesii in afara taii. Cu locatii inedite. Se opteaza pentru Europa, mare, orasele istorice, tot ce inseamna frumos.”

 

 Cu bugete impresionante sau nu, cu dansuri rafinate sau cu hore jucate pe drumuri de tara, cu trei rochi de mireasa schimbate intr-o seara sau ie si opinci, dragostea ramane a fi cea care conteaza.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn