Soarta ti-o construiesti singur. O demonstreaza o tanara din capitala, care s-a nascut cu o dizabilitate locomotorie, dar asta nu a impiedicat-o niciodata sa-si urmeze visele. Vorbim despre Victoria Botan. In ciuda mobilitatii reduse, ea imbina munca de birou cu sportul si muzica.

Publicat:06.10.2018, 14:45

Nu exista nimic imposibil, spune cu certitudine Victoria Botan, iar limitele ti le creezi singur. Asa ca, zilnic, imbracata la patru ace, aceasta tanara merge la asociatia “Motivatia”, unde incearca sa ajute alte persoane cu dizabilitati. 

Societatea noastra nu este pregatita inca sa accepte si sa integreze persoanele cu dizabilitati, iar la centru este depusa o munca enorma pentru a scapa de stereotipuri si prejudecati, spun colegii tinerei.

In pofida dizablitatii pe care o are, Victoria niciodata nu s-a putut imagina doar muncind la birou. Pasiunea pentru muzica a ajutat-o sa descopere o alta latura a sufletului ei.

De mai multi ani colaboreaza cu diferite trupe si artisti, iar aplauzele celor care o asculta ii este cea mai mare rasplata.

Cu multa ambitie si dragoste pentru viata, tanara s-a regasit si in poezie, blogging, dar si sport, care i-a oferit nu doar rezistenta fizica, dar si morala, ce a ajutat-o sa faca fata tuturor provocarilor vietii. 

Victoria BOTAN:Merg la inot. Atunci imi aranjez toate gandurile.

Recunoaste ca exista numeroase probleme in tara noastra, care impiedica persoanele cu dizabilitati sa se bucure de o viata normala.

Visele sunt ceea ce te tine in viata, spune Victoria. Mai are multe planuri pentru viitor, pe care si-a promis ca le va vedea materializate intr-o zi.