Trei din patru moldoveni sunt conectati la internet, iar cei mai multi il utilizeaza pentru skype sau retelele de socializare. Totodata, moldovenii nu se multumesc cu un singur televizor, 40 la suta dintre familii au doua sau mai multe. Datele se desprind dintr-un sondaj realizat la comanda ANRCETI, prezentat astazi.

Publicat:15.01.2015, 17:18

La cei 85 de ani, impliniti chiar ieri, mos Ion din Bardar rasfoieste Internetul mai ceva ca pe un pomelnic. Cel mai des, batranul deschide calculatorul pentru a vorbi prin skype cu rudele din afara tarii. Ghinion insa, astazi batranelul nu a putut sa ne faca nici o demonstratie, intrucat a uitat parola.

Ion TAPES: „La inceput a fost greu, pe timpul nostru nu era asa ceva.”

Batranelul face parte din cei 82 la suta dintre moldoveni care, potrivit sondajului de opinie, utilizeaza internetul pentru comunicare. Internauti ca Mos Ion in satul Bardar, mai sunt.

„Este mai ieftin. Daca e sa sun rudele din Italia, apoi imi iese tare scump, dar asa cu skypeul.”

Totodata, datele sondajului mai arata si ca 81 la suta din moldoveni utilizeaza internetul pentru  retelele de socializare. 29 la suta folosesc reteaua pentru jocuri.

„Parintii nu prea imi dau voie”

Deasemenea, sondajul mai arata ca au trecut timpurile cand intreaga familie se inghesuia la un singur televizor, privind ce vor cei mai mari. 40 la suta dintre persoanele chestionate au declarat ca detin doua sau mai multe televizoare.

„Parintii se uita la stiri, copiii la desene animate, ceva...”

Datele aceluiasi sondaj arata ca a crescut si ponderea smartphonurilor. 65 la suta din totalul de utilizatori sunt persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 22 de ani.

Acum copiii nici nu se uita la telefoanele astea ieftine.”

Sondajul a fost realizat anul trecut, in perioada octombrie-noiembrie, pe un esantion de 1150 de persoane.