A investit bani si timp, fara a primi ceva in schimb. Un tanar din capitala a decis sa ridice practic din temelie un cinematograf in aer liber, care a stat in paragina mai bine de 30 de ani. Banii i-a obtinut dintr-un grant oferit de o organizatie suedeza, iar terenul, de la Primarie. Astazi impreuna cu prietenii s-a apucat de lucru, astfel ca saptamana viitoare asteapta primii spectatori.

Publicat:10.06.2017, 16:01


Nicolae Chirnev are 25 de ani. Isi doreste sa aduca din nou spectatorii la teatrul de vara din acest parc din sectorul Buiucani. Din grantul de 8 mii de euro a cumparat un proiector, un generator de lumina si tot utilajul necesar pentru ca lumea sa-si petreaca serile frumos vizionand filme. Astazi ajutat de cativa prieteni a inceput lucrarile amenajare.

Este mult de lucru spune  Nicolae.

Nicolae CHIRNEV “Aici in zona asta  va fi scena are 7 pe 10. Aici chiar in fata va fi un  proiector  pe acre vom proiecta”.

Si scaunele vor arata altfel.

Nicolae CHIRNEV ”Nu-i normal ca oamenii sa se aseze pe beton si acum vom pune asa scanduri”.

Asa ca prietenii s-au pus pe treaba.”Slefuim lemnul dupa acre vopsim.” 

In preajma cinematografului va fi amenajata si o parcare pentru biciclete.

Tanarul spune ca s-ar fi apucat de lucru mai demult, dar a trebuit sa obtina o sumedenie de autorizatii, care i-au luat timp.

Nicolae CHIRNEV “Ca sa facem orice in aceasta situatie chiar reparatie asta a trebuit un an si jumate ca sa obtinem semnaturi de la primarie,Spatii verzi.”


Cinematograful are o capacitate de  100 de locuri. Doritorii vor putea viziona filme gratis in fiecare joi si vineri incepand cu ora 21. Primul film va fi proiecat saptamana viitoare.

Nicolae CHIRNEV “Vom proiecta diverse filme in diferite limbi.”

 

Oamenii care locuiesc prin preajma sunt incantati ca vor avea alaturi un cinematograf si deja stiu ce vor sa vizioneze.Totusi astazi ei nu prea s-au oferit sa de-a o mana de ajutor. Nu au stiut spun unii.Lucrarile de amenajare a cinematografului se vor termina la sfarsitul lunii, iar Nicolae este gata sa ofere scena oricui vrea sa organizeze ceva frumos.