Brazilia este noua campioana Olimpica la fotbal. Gazda Jocurilor de la Rio si-a luat revansa in fata Germaniei pentru umilinta de acum doi ani, cand a pierdut cu 7 la 1 in semifinalele Campionatului Mondial. Brazilienii s-au impus dramatic in finala in urma loviturilor de departajare si au cucerit aurul olimpic.

Publicat:21.08.2016, 12:14

Brazilia a cucerit in premiera aurul olimpic la fotbal. 75 de mii de spectatori au asistat la spectacolul de pe stadionul Maracana, in care gazda Jocurilor de la Rio s-a impus in finala la penalty-uri in fata Germaniei. Scorul a fost deschis de Neymar, care a invins goalkeeper-ul nemtilor dintr-o lovitura libera executata perfect.

In prima repriza Germania a avut 3 bare, totusi, golul egalizator a venit in partea secunda, cand Max Meyer a inscris si a stabilit scorul final al celor 90 de minute.

In prelungiri nici una dintre echipe nu a reusit sa marcheze. S-a ajuns la penalty-uri, acolo unde la scorul de 4 la 4, Niels Petersen a ratat, iar Neymar a inscris, aducand Braziliei primul titlu olimpic.

Medalia de bronz a fost cucerita de Nigeria, care s-a impus spectaculos in fata nationale Hondurasului cu 3 la 2.