Presedintele Federatiei de Rugby din Moldova a fost inclus in lotul pentru meciul de sambata contra Olandei. Acesta se antreneaza alaturi de haiduci si spune ca este pregatit sa-si ajute echipa.

Publicat:09.11.2017, 13:57

La cei 38 de ani, presedintele Federatiei de Rugby revine pe teren, pentru meciul cu Olanda. Alexei Cotruta se antreneaza la Cosnita alaturi de nationala.

Alexei COTRUTA, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE RUGBY: "Daca voi simti ca pot sa ajut echipa si sa apar pozitia de al doilea centru, numarul 13, voi iesi si voi face fata. Asta e situatia. La federatie este mult mai complicat decat pe teren."

 Constantin VLAD, ANTRENOR NATIONALA MOLDOVEI: "Avem nevoie de lideri. A participat toata saptamana la antrenamente, arata o forma buna si sper sa arate si al meci, daca va prinde, bineinteles."

 Jucatorii sunt entuziasmati de revenirea lui Cotruta la nationala.

Igor MISIN, JUCATOR NATIONALA MOLDOVEI: "A scos ghetele din tinta, le-a lustruit si sambata speram ca veteranul nostru sa ne ajute foarte mult."

 Veaceslav TITICA, CAPITAN NATIONALA MOLDOVEI: "Are dorinta de a juca. Fizicul, poate nu s-a antrenat o perioada mai indelungata de timp, dar vazundu-l la antrenamente, se misca, are dorinta, asta e important."

 Noul antrenor al nationalei este romanul Constantin Vlad. Tehnicianul a pregatit, in trecut, selectionatele de seniori si tineret ale Romaniei.

Constantin VLAD, ANTRENOR NATIONALA MOLDOVEI: "Pentru mine a fost o mare bucurie si onoare in acelasi timp, cand am auzit ca sunt propus pentru functia de antrenor la nationala Moldovei. Sper ca totul sa fie bine si sa avem o sustinere buna."

 Chiar daca lipsesc mai multi jucatori importati, care evolueaza in campionatele de top din Europa, haiducii sunt optimisti inaintea partidei de sambata contra selectionatei Olandei.

Veaceslav TITICA, CAPITAN NATIONALA MOLDOVEI: "Scopul este sa ne mentinem in grupa, sa crestem jucatorii care vin din spate si sa tindem spre a urca."

 Igor MISIN, JUCATOR NATIONALA MOLDOVEI: "Vom conta pe fiecare jucator din teren. Asta e atuul nostru. Toti pentru unul si unul pentru toti."

 Partida dintre Moldova si Olanda se va disputa sambata, la Orhei, cu incepere de la ora 13 si 30 de minute. In luna noiembrie, pentru haiduci urmeaza meciurile contra Poloniei si Elvetiei.