Record national si personal pentru Dan Olaru. Tintasul nostru a devenit posesor al Cupei Europei la tir cu arcul, in concursul rezervat cadetilor. Dupa acest succes, Olaru poate spera la o calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Publicat:23.07.2013, 13:25


Tintasul Dan Olaru a reusit sa cucereasca prima medalie de aur din cariera. El a devenit castigatorul Cupei Europei, dupa ce a dobarat recordul national. La competitia din Bucuresti arcasul nostru a reusit un total de 1356 de puncte, pe cele 4 distante programate. El a fost primul la Cupa Europei printre cei 63 de arcasi.


Dan Olaru a participat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, fiind portdrapelul delegatiei moldovenesti. El a avut o evolutie excelenta, incheind competitia in primii 16 arcasi ai lumii. Dan Olaru viseaza la o noua calificare la Jocurile Olimpice.


La Cupa Europei de la Bucuresti, lotul national al Moldovei a fost prezent cu 8 sportivi. Un rezultat remarcabil a obtinut la feminin junioara Alexandra Marca, ocupand locul 7. Urmatoarea etapa pentru arcasii nostri este campionatul mondial, ce se va desfasura in Polonia in perioada 19-25 august.