Google+

Startul campionatului national de off-road s-a dat pe... zapada, la Magdacesti. Spectatorii s-au incalzit cu vin fiert si o zeama fierbinte. Cum s-au descurcat pilotii - VIDEO

Startul campionatului national de off-road s-a dat pe... zapada, la Magdacesti. Spectatorii s-au incalzit cu vin fiert si o zeama fierbinte. Cum s-au descurcat pilotii - VIDEO
Embed:

Zapada de astazi nu a zadarnicit debutul campionatului national de off-road. Zeci de piloti s-au adunat astazi la Magdacesti pentru a parcurge un traseu cu pante abrupte, dar si gropi. Nu toti participantii au ajuns la finis.

 

In pofida zapezii de astazi, organizatorii au decis sa nu anuleze etapa de debut a campionatului national de off-road. Conditiile meteo le-au dat totusi batai de cap unor participanti. Nu toti pilotii au ajuns pana la finish. Bolidul celui mai tanar participant, Aurel Usurelu, a cedat chiar in mijlocul unei gropi cu apa.

 

Aurel USURELU, PARTICIPANT: "Nu cred ca a fost varsta mea problema. Vremea de afara, dar si pregatirea masinii conteaza foarte mult."

 

La competitie a participat si tatal lui Aurel. Secretarul general de stat al Ministerului Agriculturii, Iurie Usurelu, a parcurs perfect traseul.

 

Iurie USURELU, PARTICIPANT: "Pe drum drept merge fiecare. Pe zapada si cu drumuri cu noroi merg doar profesionistii."

 

Masina care a atras cele mai multe priviri a fost cea a lui Valeriu Vieru. Pilotul spune ca deja a devenit renumit pentru automobilul sau.

 

Valeriu VIERU, PARTICIPANT: "Batmobil. Masina lui Batman. Nu sunt eu Batman, ma plimb cu ea. Am norocul."

 

In pauza, spectatorii care au decis sa urmareasca competitia s-au incalzit cu vin fiert si o zeama fierbinte.

 

"Chiar daca e luna martie, timpul e superb. Pentru off-road nu putea fi mai bun."

 

"E cam frigut. Am rezistat pana acum. Vrem acasa, dar mai stam"

 

Pentru pilotii cu experienta, ninsoarea de astazi nu a fost o problema. Dimpotriva, spun ca zapada le-a dat mai multa adrenalina.

 

Ion GORGEAC, PARTICIPANT: "Sportul asta e in sangele nostru. E ca o boala. Nu cedam. Nu ne incurca zapada."

 

Vladimir URSU, PILOT-ORGANIZATOR: "Eforturile sunt epuizate la maxim. Ne multumim cu ceea ca o sa participam si sa o scoatem in capat. Ne luam revansa pe urma."

 

Oleg VARZARI, ORGANIZATOR: "Ieri au fost +14, azi ninge, dar nu avem ce face. Campionatul trebuie sa mearga, trebuie de organizat."

 

La prima etapa a campionatului national de off-road au participat 29 de echipaje.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Sport
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn