Șoferul camionului care a intrat joi într-un microbuz cu pasageri la Măgdăcești a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de magistrații de la judecătoria din Criuleni. Bărbatul pledează nevinovat, dar a solicitat să ofere ajutor părților vătămate.

Publicat:14.04.2024, 12:32

Bărbatul a fost escortat de doi polițiști la judecătoria din orașul Criuleni.

Acesta a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Judecătorul a admis demersul procurorului care a solicitat arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar bărbatului urmează să fie monitorizat de oamenii legii printr-o brățară electronică. Procurorul de caz susține că măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu a fost necesară pentru că există mai multe riscuri.

Ion GERU, PROCURORUL DE CAZ:  „Demersul a fost admis în totalitate. Măsura este necesară în vederea desfășurării procesului penal în condiții optime, pentru ca învinuitul să nu se eschiveze și să nu influențeze martorii sau să împiedice buna desfășurare a procesului penal.”

Potrivit procurorului de caz, șoferul pledează nevinovat.

Ion GERU, PROCURORUL DE CAZ:  „Dumnealui urmează să ofere declarații pe acest caz și a solicitat să ofere ajutor părților vătămate.”

Accidentul cumplit s-a produs joi dimineața la intrare în localitatea Măgdăcești, Criuleni. Un camion nu s-a asigurat la manevra de depășire și a spulberat microbuzul de pe ruta Drăsliceni-Chișinău. În urma impactului 16 pasageri au ajuns la spital. Aceștia se află în stare gravă, având diferite traumatisme, contuzii și fracturi. Printre ei sunt și doi copii răniți care sunt internați la Institutul Mamei și Copilului.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.