13 angajați ai Muzeului Național de Istorie care au avut de suferit în urma unui accident în care au fost implicați vineri, rămân încă internați în spitale. Starea acestora este gravă, dar stabilă, susțin responsabilii instituțiilor medicale. Alți angajați urmează tratament la domiciliu, iar din această cauză Administrația anunță că muzeul va rămâne închis până săptâmăna viitoare.

Publicat:29.04.2024, 19:14

Muzeul Național de Istorie: „În contextul accidentului rutier produs la 26 aprilie, în care angajații Muzeului Național de Istorie a Moldovei se întorceau dintr-o deplasare din raionul Căușeni, vă aducem la cunoștință că Muzeul Național de Istorie a Moldovei va fi închis în perioada 29 aprilie – 6 mai 2024.”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a muzeului.

Măsura respectivă este necesară pentru acorda timp pentru reabilitare fizică și psihologică personalului, anunță responsabilii. Cei mai mulți angajați rămân a fi internați la Institutul de medicină Urgentă, acolo unde vineri, după accident, au ajuns 11 persoane.

Dorina ARSENE, PURTĂTOARE DE CUVÂNT LA INSTITUTUL DE MEDICINĂ URGENTĂ: „8 pacienți încă sunt internați în stare gravă, dar stabilă, în secție și urmează tratamentul conform fișei de indicații.”

Alte 5 persoane mai ramân internate în spitalul din Căușeni.

Cristina ȚURCAN, PURTĂTOARE DE CUVÂNT A SPITALULUI DIN CĂUȘENI: „În total, au fost aduși la noi 25 de pacienți post-accident. Dintre care în secția de traumatologie au fost spitalizați 4 – 3 supuși intervențiilor chirurgicale, astazi doi sunt transferați la Institutul de Medicină Urgentă, doi au fost externați. În secția de chirurgie – 3 pacienți, doi au rămas pe loc unul este externat deja în stare satisfăcătoare. La terapie acută 3 pacienți spitalizați vineri, acum încă se află în secție.”

Iar la Anenii Noi ultima pacientă a fost externată astăzi.

Eugen CARAGIA, VICEDIRECTOR, SPITALUL RAIONAL DIN ANENII NOI: „Au fost aduși în total 5 pacienți după accident, doi au fost externați ambulator în aceiași zi, doi pacienți au fost transferați la Chișinău, dar o pacientă internată. Dar astăzi a fost externată.”

O parte din pasagerii, care au avut de suferit în urma accidentului urmează tratament la domiciliu. Accidentul în care au  
fost implicați aproape 50 de angajați de la Muzeul Național de Istorie a avut loc vineri seara după ce șoferul unui autoturism de marcă Nissan a ieșit la depășire, fără să se asigure, și s-a ciocnit frontal cu autobuzul în care aceștia se aflau. În urma impactului, șoferul Nissanului a decedat pe loc. Poliția a inițiat o anchetă.